Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Як дізнаватися новини, якщо не працює ефірне мовлення

25 Листопада 2022 • 11:10

Кіл-сть переглядів: 131

Державна служба спеціального зв’язку та захисту інформації України розповідає, як слідкувати за новинами, якщо не працюватиме ефірне мовлення.

 

На радіо

 

Увімкніть радіоприймач у вашому автомобілі, смартфоні або знайдіть радіоприймач, що працює від батарейок, та шукайте “Українське радіо” (“Суспільне”) у FM-діапазоні або в АМ-діапазоні (чи на середніх хвилях на старих приймачах). Частоти для вашого регіону можна знайти на сайті “Суспільного” (https://corp.suspilne.media/newsdetails/4811).

 

Також трансляцію “Українського радіо” здійснюють “Промінь”, “Культура” та деякі комерційні радіостанції, наприклад, “Хіт FM” та “Мелодія”. Шукайте частоти в FM-діапазоні та на середніх і коротких хвилях для вашого регіону на сайтах станцій.

 

На супутнику

 

Від початку війни українське телебачення розкодоване на супутнику. Сигнал можна зловити будь-яким супутниковим приймачем чи телевізором із вбудованим приймачем на супутнику Astra 4A.

 

Онлайн

 

На офіційних каналах влади в телеграмі або в інших соціальних мережах

 

Підпишіться на офіційні канали органів державної та місцевої влади, а також сектору безпеки та оборони в телеграмі або в іншій зручній для вас соціальній мережі чи месенджері. Телеграм зможе підвантажувати новини у ваш смартфон навіть в умовах слабкого сигналу.

 

Заздалегідь знайдіть найближчий “Пункт незламності” (https://nezlamnist.gov.ua/), якщо у вас повністю зникне інтернет і звʼязок.

 

Обов’язково вимкніть у налаштуваннях месенджера автоматичне завантаження відео та фото і залиште тільки необхідні канали. Так ви знизите навантаження на мережу.

 

На сайтах медіа або сторінках у соціальних мережах

 

Відмовтесь від споживання новин у форматі відео на користь текстових форматів.

 

Читайте тільки офіційні українські медіа і не споживайте контенту з неперевірених джерел. Це допоможе зберегти не тільки мобільний трафік, а й ваше здоровʼя.

 

На онлайн-платформах

 

Дивитись українське телебачення можна на Youtube, на платформах Київстар ТВ, Megogo, Omega TV, а також в застосунку Дія.

 

Увага! За відсутності фіксованого інтернету відмовтесь від перегляду телебачення онлайн на будь-яких платформах навіть з мінімальною роздільною здатністю. Також просимо відмовитись від онлайн-ігор та будь-якого надмірного споживання мобільного трафіку, зайвих дзвінків тощо. Це створює надмірне навантаження на мережі операторів і може призвести до того, що в критичний момент хтось, навіть ви, може залишитися без звʼязку.

 

Економія трафіку також доречна в “Пунктах незламності” (https://nezlamnist.gov.ua/).

 

Інтернет-радіо

 

Користуйтесь лише за наявності фіксованого інтернету.

 

Шукайте українське радіомовлення на платформі radioplayer.ua (https://radioplayer.ua/), а також на сайті або в застосунку Суспільного радіо (https://suspilne.radio/):

 

застосунок для iOS

https://apps.apple.com/us/app/suspilne-radio/id1437432109

 

застосунок для Android

https://play.google.com/store/apps/details?id=suspilne.radio.ua&hl=ru

 

Версія для друку