Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

З початку року на Житомирщині спалахів гострих кишкових інфекцій не зареєстровано

01 Грудня 2022 • 15:02

Кіл-сть переглядів: 384

Про це повідомляє Головне управління Держпродспоживслужби в Житомирській області.

 

Так, за 10 місяців 2022 року в Житомирській області спалахів гострих кишкових інфекцій не зареєстровано. За аналогічний період минулого року було зареєстровано 1 спалах ГКІ, внаслідок якого постраждало 9 дітей до 17 років (учні спеціалізованої школи І-ІІІ ст. №20 м.Житомира). Також в минулому році був зареєстрований спалах отруєння дітей Дівочківської гімназії Черняхівської селищної ради хімічною речовиною «КРІТ» (постраждало 11 учнів).

 

Окрім того, за 10 місяців поточного року по області зареєстровано 6 побутових випадків захворювання на ботулізм, внаслідок яких постраждало 7 дорослих осіб (жителі Овруцького району – 2 випадки, Любарського, Олевського, Романівського та Брусилівського районів – по 1). Причинами отруєння стали продукти домашнього виготовлення: риба сушена, рибні консерви в томаті та м’ясна тушонка. За аналогічний період минулого року було зареєстровано 5 випадків, де постраждало 6 осіб, в т.ч. 1 дитина до 17 років. Спеціалісти територіальних органів Держпродспоживслужби взяли участь у розслідуванні випадків ботулізму.

 

Випадків отруєння грибами за 10 місяців 2022 року не було, за аналогічний період минулого року було зареєстровано 1 випадок з 2-ма постраждалими.

 

По Україні за 9 місяців 2022 року було зафіксовано 49 спалахів гострої кишкових інфекційних захворювань, внаслідок яких постраждало 470 осіб, з них 194 дитини (41%). Крім того, по Україні розслідувано 55 випадів ботулізму з 61 постраждалим, із них 2 хворих померло. Летальні випадки пов’язані з вживанням продукції домашнього виготовлення (м’ясного паштету та риби сушеної, придбаної з рук в місці стихійної торгівлі).

 

Про зберігання харчових продуктів в умовах віялових відключень електроенергії читайте ТУТ.

 

 

Версія для друку