Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Голови ОДА мають взяти під особистий контроль запуск опалювального сезону, – Геннадій Зубко

04 Жовтня 2018 • 09:43

Кіл-сть переглядів: 253

Голови ОДА мають взяти під особистий контроль запуск опалювального сезону на місцях. У разі саботажу від органів місцевого самоврядування, вони мають повне право звернутись до прокуратури.

 

Про це на селекторній нараді щодо готовності регіонів до опалювального сезону наголосив Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко. У селекторній нараді взяв участь голова ОДА Ігор Гундич, його заступник Роман Щебетов, представники профільних структурних підрозділів ОДА, органів місцевого самоврядування та теплопостачальних компаній.

 

«З проведенням у 2015 році фінансової децентралізації, на місця були максимально передані кошти. На сьогодні бюджети розвитку складають 200 млрд грн. І тому, розмови про те, що хтось і щось не встигає, бути не може. Я ще раз наголошую на відповідальності безпосередньо органів місцевого самоврядування по комунальним підприємствам, які повинні забезпечити вчасний початок опалювального сезону. Це саме ваша зона відповідальності», — зазначив Геннадій Зубко.

 

Також він нагадав, що вчора на засіданні Уряду було прийняте  розпорядження, яким доручено всім задіяним органам забезпечити своєчасний початок опалювального сезону та належне його проходження. 

 

Після селекторної наради голова ОДА Ігор Гундич звернувся до представників теплопостачальних кампаній: «В  першу чергу необхідно увімкнути опалення у садочках, школах, лікарнях. І це треба зробити вже зараз, не дивлячись на те, що середня добова температура не достатньо низька. До 15 жовтня опалення має бути ввімкнене у всіх закладах соціальної сфери».

 

 

 

 

 

 

 

 

Версія для друку