Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Президент новообраним членам ЦВК: Впевнений – майбутні вибори будуть чесними, прозорими, повністю відповідатимуть міжнародним європейським стандартам

08 Жовтня 2018 • 13:03

Кіл-сть переглядів: 159

Президент Петро Порошенко привітав новообраних членів Центральної виборчої комісії, зауваживши, що Верховна Рада прийняла мудре рішення, проголосувавши за достойних кандидатів. Глава держави вручив посвідчення новим членам Центрвиборчкому.

 

«Впевнений в тому, що майбутні вибори будуть дуже високо конкурентними, чого, власне кажучи, ми добивалися: чесність, прозорість, рівність можливостей щодо участі у виборчих процесах, повна відповідність міжнародним європейським стандартам», – наголосив Глава держави та підкреслив, що це все накладає на членів ЦВК додаткову відповідальність. Він нагадав, що це будуть перші вибори після підписання і ратифікації Угоди про асоціацію з ЄС, де зазначені відповідні норми щодо гарантування європейських принципів захисту волевиявлення громадян.

 

«Чому це так важливо? Україна зараз знаходиться на порозі надзвичайно важливого передвиборчого циклу – в 2019 році ми маємо президентські та парламентські вибори, в 2020 році – місцеві вибори», – наголосив Петро Порошенко. Він додав, що в наступні два роки Україну очікує виборчий процес на всіх рівнях.

 

«Щодо президентських виборів окремими політиканами створюються невиправдані завищені очікування. Хочу нагадати, що відповідно до Конституції в Україні зараз парламентсько-президентська модель, і Президент відповідає за сфери зовнішньої політики і оборони. І в цих умовах вибори Президента надзвичайно важливі. Весь соціально-економічний блок – це питання щодо парламентських виборів, коаліційного формування Уряду», – зауважив Петро Порошенко. Саме тому, за його словами, надзвичайно важливо, якими будуть Уряд і коаліція.

 

Крім того, Глава держави підкреслив, що в умовах децентралізації і реалізації президентської програми, коли 51% зведеного бюджету складають місцеві бюджети і відбулося максимальне наближення місцевої влади і громади, важко недооцінити значення місцевих виборів.

 

«Хотів подякувати, що вибори президентські та парламентські 2014 року, і вибори місцевих рад 2015 року були проведені в повній відповідності з вимогами забезпечення вільного волевиявлення громадян…і висловити сподівання, що вибори 2019-2020 років будуть тримати ще більш високо планку у забезпеченні прозорості виборчого процесу», – наголосив Президент.

 

Глава держави нагадав, що чотири роки тому «знаходився під великим тиском, що необхідно скасувати вибори, необхідно запровадити воєнний стан, необхідно обмежити конституційні і виборчі права українського народу». «Дуже задоволений, що ми не пішли цим шляхом. Це був шлях фактично країни-агресора, який хотів мати сценарій так званої «нелегітимної української влади» і яка б не пройшла підтвердження прозорими виборами», – додав Президент.

Версія для друку