Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Житомирська художниця допомагає ДСНСникам, які розміновують деокуповані території

17 Березня 2023 • 11:32

Кіл-сть переглядів: 170

Мисткиня Світлана Герасимчук допомагає українським рятувальникам, як волонтерка та дизайнерка, вже не перший рік. У Гончаренко центрі в Житомирі художниця виставила на продаж дві свої картини. Всі виручені кошти підуть на потреби бійців ДСНС, які розміновують деокуповані території.

 

Житомирянка Світлана Герасимчук, художниця, ландшафтна дизайнерка допомагає Головному управлінню ДСНС України в Житомирській області, а саме аварійно-рятувальному загону спецпризначення. Ці рятувальники виїжджають з Житомирщини на небезпечні завдання, в гарячі точки, на розмінування деокупованих українських територій.

«Наші рятувальники роблять під час війни дуже багато. Вони перші виїжджають на місця ракетних ударів, працюють саперами, гасять пожежі. Хлопці щодня діють в складних умовах і, щоб підтримати їх я продаю свої картини. Дякую Гончаренко центру, який підтримав мою ініціативу і долучився до цього збору», – зазначила художниця.

Керівниця волонтерського Гончаренко центру Юлія Рибак розповіла, що кошти буде спрямовано на спорядження для ДСНСників.

«Ми постійно проводимо творчо-волонтерські заходи разом із житомирськими митцями. Зараз у нас виставила свої роботи на продаж Світлана Герасимчук. Всі вторговані кошти підуть на прилади для пошуку, засоби захисту, спеціальне спорядження та інші вкрай необхідні нашим героїчним рятувальникам речі», – розповіла волонтерка.

 

 

Версія для друку