Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Брифінг Віри Рогової щодо стану захворюваності на коронавірус у Житомирській області. ВІДЕО

24 Квітня 2020 • 11:40

Кіл-сть переглядів: 233

Станом на 10.30 на Житомирщині зареєстровано 309 лабораторно підтверджених випадків гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2. За минулу добу було підтверджено коронавірусну інфекцію ще у 5 жителів області.

 

Про це йшлося сьогодні, 24 квітня, на брифінгу зступниці голови ОДА Віри Рогової за участю начальника управління охорони здоров’я ОДА Миколи Суслика.

 

«Хочу запевнити, що всі питання, які потребують вирішення у період дії карантину та обмежувальних заходів, знаходяться на контролі голови облдержадміністрації Віталія Бунечка. За березень виплачена державна допомога пільговим категоріям громадян. Також надається благодійна допомога у вигляді продовольчих пакетів для літніх людей», – зазначила Віра Рогова.

 

Начальник управління охорони здоров’я ОДА Микола Суслик поінформував, що в області на стаціонарному лікуванні перебуває 101 особа, решта – на амбулаторному. Серед медиків на COVID-19 вже захворіло 57 чоловік, які контактували з хворими. Стан всіх задовільний. Кількість дітей, у яких підтверджено коронавірусну інфекцію, станом на сьогодні не збільшилася – 17. Стан дітей задовільний.

 

Микола Суслик також повідомив про те, що за останню добу від коронавірусної інфекції вилікувалося ще троє пацієнтів: 2 – м.Малин та 1 – м.Радомишль. Їм двічі проводилося тестування, результат від’ємний. Важких хворих на коронавірус в області 10, з яких вкрай важкий – 19-річний хлопець у центральній районній лікарні. У хворого спостерігається супутня патологія. Проводиться інтенсивна терапія, хворий знаходиться на підтримці киснем без підключення до апарату ШВЛ.

 

Нагадуємо, що керівництво Житомирської ОДА щодня у форматі онлайн-брифінгу повідомляє про епідемічну ситуацію на Житомирщині щодо коронавірусної інфекції. Кожен може дивитися трансляцію брифінгу в режимі реального часу на сторінці Житомирська ОДА у Фейсбуці.

 

Представники ЗМІ можуть надсилати запитання кожного дня до 10:00 у Viber-групу або за номером телефону: (067) 399-23-84. Керівництво області надасть відповіді під час щоденного онлайн-брифінгу.

 

 

Версія для друку