Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Брифінг Віталія Бунечка щодо ситуації по коронавірусу в Житомирській області. ВІДЕО

27 Квітня 2020 • 12:14

Кіл-сть переглядів: 291

Станом на 10.30 на Житомирщині зареєстровано 351 лабораторно підтверджений випадок гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2. За добу нові випадки виявили у м. Житомирі (жінка, 35 років), смт Черняхові (жінка, 45 років) та м. Олевську (жінка, 62 роки). 

 

Про це йшлося сьогодні, 27 квітня, на брифінгу голови ОДА Віталія Бунечка за участю начальника управління охорони здоров’я ОДА Миколи Суслика.

“Маємо як позитивні новини, так, на жаль, і негативні. По-перше, хочу подякувати всім за дотримання карантинних заходів. Завдяки соціальній відповідальності кожного із вас на цих вихідних не спостерігалося значного приросту захворюваності на коронавірус – зафіксовано лише 14 випадків. Якщо кількість випадків захворювання буде зменшуватися й надалі, після 11 травня ми зможемо послабити карантинні обмеження. Позитивним також є те, що наразі в області одужало вже 10 осіб. Але на жаль, маємо ще один летальний випадок – сьогодні вночі у Житомирській центральній районній лікарні від ускладнень, спричинених коронавірусною інфекцією, помер 62-річний чоловік. Це вже восьмий летальний випадок в області”, — сказав Віталій Бунечко.

Також голова ОДА закликав жителів області дотримуватися обмежувальних заходів і на травневі свята. Зокрема утриматися від великих скупчень людей та залишатися вдома.

 

Начальник управління охорони здоров’я ОДА Микола Суслик поінформував, що в області на COVID-19 вже захворіло 72 медичних працівника, які контактували з хворими. Стан всіх задовільний. Четверо перебувають на стаціонарному лікуванні. Також коронавірусну інфекцію підтверджено у 20 дітей, стан яких задовільний. Серед хворих на коронавірус, що проходять стаціонарне лікування, 6 важких, з яких двоє надважкі: 19-річний чоловік у Житомирській центральній районній лікарні та 52-річна жінка у Новоград-Волинській районній лікарні. Хворі перебувають на кисневій підтримці.

 

Нагадуємо, що керівництво Житомирської ОДА щодня у форматі онлайн-брифінгу повідомляє про епідемічну ситуацію на Житомирщині щодо коронавірусної інфекції. Кожен може дивитися трансляцію брифінгу в режимі реального часу на сторінці Житомирська ОДА у Фейсбуці.

 

Представники ЗМІ можуть надсилати запитання кожного дня до 10:00 у Viber-групу або за номером телефону: (067) 399-23-84. Керівництво області надасть відповіді під час щоденного онлайн-брифінгу.

 

 

Версія для друку