Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Інфекційні відділення області готові на випадок захворюваності на коронавірус

26 Лютого 2020 • 15:06

Кіл-сть переглядів: 1 005

На Житомирщині сьогодні, 26 лютого, перевіряли готовність інфекційних відділень на випадок захворюваності на коронавірус. Так, в області визначили дві госпітальні бази, які готові приймати в разі потреби хворих на вірус COVID-19.

 

Заступниця голови ОДА Наталія Остапченко, начальник управління охорони здоров’я ОДА Микола Суслик та представники місцевих ЗМІ перевірили три інфекційні відділення, котрі визначені госпітальними базами на випадок виявлення захворюваності на коронавірус. Це інфекційні відділення Лікарні №1 м. Житомира та Житомирської обласної дитячої клінічної лікарні. Приймати у разі потребі хворих готове й інфекційне відділення дитячої лікарні імені В.Й.Башека м. Житомира.

 

У медзакладах оглянули інфекційні відділення, бокси, де можуть розташувати хворих у разі виявлення хвороби. Лікарні мають певний запас медичних, масок, захисних окулярів, респіраторів. Також забезпечені апаратами штучної вентиляції легень.

 

«Інфекційні відділення визначених лікарень готові на випадок виявлення захворювання на коронавірус. Проте є потреба в індивідуальних засобах захисту для медиків та спеціальних медичних костюмах. Наразі всі медзаклади області мають надати інформацію щодо своїх потреб у засобах захисту», – зазначила Наталія Остапченко.

 

Микола Суслик наголосив, що ні на території України, ні в області не зареєстровано випадків захворювання на коронавірус. Сьогодні проводяться усі можливі протиепідеміологічні заходи заради попередження хвороби.

 

За його словами, медики проінформовані , як діяти у разі виявлення коронавірусу. В області у 16 інфекційних відділеннях є 240 ліжок, серед яких 78 боксованих палат, де можна ізолювати хворих. Також він повідомив, що  будуть проводитися тренінги, виїзди до лікарень, навчання щодо евакуації пацієнтів у випадку, якщо виникне необхідність відкриття окремого стаціонару.

 

Нагадаємо, що сьогодні, 26 лютого, в ОДА обговорили стан готовності профілактичних та епідемічних заходів щодо попередження завезення і розповсюдження на території України гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом, під час позачергового засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

 

Що варто знати кожному про коронавірус – читайте ТУТ.

 

Версія для друку