Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Користуйтеся офіційними українськими ресурсами про коронавірус!

17 Березня 2020 • 12:03

Кіл-сть переглядів: 562

Інформаційна гігієна не менш важлива, ніж заходи, спрямовані на профілактику щодо запобігання поширення  корнавірусної інфекції. Прості речі рятують життя. Звичайне миття рук, чистота продуктів та їх термічна обробка, не відвідування місць масового скупчення людей – це те, що кожен може зробити, аби вберегти себе та рідних від коронавірусу. В інформаційному ж просторі варто довіряти лише перевіреній інформації з офіційних джерел.

 

У рамках протидії поширенню вірусної інфекції COVID-19 в Україні МОЗ України запустив офіційну вебсторінку з відповідями на основні запитання про новий коронавірус covid19.com.ua та Телеграм-канал з оперативною інформацією про перебіг подій Коронавірус_інфо.

 

Ось перелік основних джерел, за якими можна дізнатися офіційну та оперативну статистику захворювання, перебіг пандемії у світі та Україні, а також відповіді на найпоширеніші запитання про Covid-2019:

 

Щодня Міністерство охорони здоровя України публікує оперативну інформацію про поширення коронавірусної інфекції в Україні та світі. За цим посиланням можна знайти щоденну інформацію на сайті МОЗ про офіційну статистику щодо поширення коронавірусу у світі та Україні зокрема, інформацію про обмежувальні заходи, найважливіші заяви Всесвітньої організації охорони здоров’я, а також відповіді на найпопулярніші запитання про Covid-2019 (потрібно трішки поскролити вниз).

 

На цій мапі відображені дані про перевірені й підтверджені випадки інфікування коронавірусом – карта поширення коронавірусу в Україні.

 

На Урядовому порталі публікують новини про всю діяльність Кабміну, зокрема, рішення щодо запобігання поширення коронавірусу в Україні.

 

Міністерство закордонних справ детально роз’яснило правила перетину українського кордону під час карантину в Україні, що робити громадянам України, які перебувають за кордоном зараз, як їм повернутися додому тощо.

 

Також на сайті МЗС можна знайти контакти всіх дипломатичних установ України в різних країнах, а на сайті Державної митної служби переглянути, які пункти пропуску працюють.

 

Версія для друку