Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Мета Уряду – посилити забезпечення житлом дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування

31 Січня 2020 • 15:53

Кіл-сть переглядів: 476

Такими словами підсумував відвідування дитячого будинку сімейного типу у Житомирській області Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук.

 

У рамках робочої поїздки до Житомирщини Прем’єр-міністр разом із Міністеркою соціальної політики України завітали в гості до родини Ободзінських, які вже живуть у своєму новому будинку та виховують дітей.

 

«У листопаді минулого року Уряд виділив 1,1 млн грн на купівлю житла для дитячого будинку сімейного типу. І наприкінці року за ці кошти купили будинок для ДБСТ у Коростишівському районі. Це один із прикладів того, як ми продовжуємо реформувати радянську інтернатну систему до європейських стандартів», – відзначив Олексій Гончарук.

 

Ольга Ободзінська разом із чоловіком виховують трьох рідних братів – Андрія, Владислава та Дмитра. Ще двох їх рідних брата та сестру передадуть на виховання родині найближчим часом органи опіки. Таким чином в дитячому будинку сімейного типу будуть виховуватися п’ятеро діток.

 

Голова ОДА Віталій Бунечко зазначає, що саме завдяки Уряду за поданням Житомирської ОДА та Коростишівської РДА стало можливим придбання дитячого будинку сімейного типу в с. Козіївка для прийомної сім’ї Ободзінських.

 

«Старанна господиня Ольга ретельно стежить за вихованням діток та не приховує ті труднощі, які виникають. Для мами-виховательки найважливіше, щоб діти відчували комфорт та тепло і були забезпечені якісним навчанням для своєї самореалізації в майбутньому», – наголошує Віталій Бунечко.

 

Нагадаємо, що будинок для створення дитячого будинку сімейного типу для родини Ободзінських придбали перед Новим роком.

 

Наразі в області функціонує 41 дитячий будинок сімейного типу та 171 прийомна сім’я, в яких виховують 602 дитини. За 2019 рік на Житомирщині усиновили 60 дітей.

 

Минулого року в області створили 4 дитячих будинки сімейного типу у Любарському (2), Хорошівському районах та м. Житомирі, а також 9 прийомних сімей у Бердичівському (2), Житомирському, Коростишівському, Пулинському (2), Романівському, Ружинському районах, м. Житомирі. Крім того, у 2019 року створили 4 патронатні родини у Коростишівському, Новоград-Волинському, Хорошівському (2) районах.

 

Версія для друку