Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Міжнародний день захисту дітей у форматі онлайн для 240 тисяч дітей області

01 Червня 2020 • 10:29

Кіл-сть переглядів: 483

Сьогодні, 1 червня, у Міжнародний день захисту дітей в області проведуть різні заходи для найменших жителів Житомирщини. Проте цьогоріч більшість заходів відбудеться у форматі онлайн. Так, від керівництва ОДА передадуть подарункові набори для понад пів тисячі дітей з усієї області. А у Міністерстві соціальної політики України для дітлахів підготували онлайн-концерт з нагоди Міжнародного дня захисту дітей, організований за підтримки Міністерства соціальної політики та проєкту Ради Європи «Розвиток соціальних прав людини як ключовий чинник сталої демократії в Україні» за участі зірок України.

 

В інтернатних закладах області сьогодні проведуть різноманітні святкові заходи, а також конкурси малюнків, літературні вечори, квести, спортивні змагання, дискотеки, вікторини, майстер-класи, пізнавально-ігрові розваги та багато іншого.

 

 

План

проведення заходів, присвячених до Міжнародного дня захисту дітей,

в закладах обласної комунальної власності

1 червня 2020 року

Заклад Заходи
КУ «Обласний центр соціально-психологічної реабілітації дітей «Сонячний дім» Житомирської обласної ради Святковий захід «Даруємо радість дітям»; вручення подарунків від керівництва області, квест-кімната «Таємниці дитинства»; конкурс малюнків «Мої мрії»; спортивні змагання «Вперед до перемоги»; казкова подорож в країну снів; літературна вікторина «У казки на гостинах»; святкова дискотека «Рухливий dance»
КУ «Новоборівський дитячий будинок-інтернат» Житомирської обласної ради Концертна програма, підготовлена працівниками та підопічними установи, вручення подарунків
КУ «Тетерівський дитячий будинок-інтернат» Житомирської обласної ради Святковий концерт, підготовлений працівниками та підопічними установи; конкурс «Малюнок на асфальті»; змагання «Веселі старти»
КУ «Романівський дитячий будинок-інтернат» Житомирської обласної ради Святкова програма та вручення солодощів
КНЗ «Бердичівська загальноосвітня школа-інтернат І-ІІІ ступенів» Квест-розвага «Яскрава планета дитинства»; пізнавально-ігрові розваги «Ми зі спортом дружимо – живемо, не тужимо»
КНЗ «Потіївська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат І-ІІІ ступенів» Житомирської обласної ради Тематичний розважальний захід «Здрастуй, любе літо, сонечком зігріте»
КНЗ «Бердичівська спеціальна школа-інтернат» Житомирської обласної ради Конкурс малюнку «Мрії про літо»; гра «Віночок веселковий»; солодке чаювання в групах «Чарівна скатертина»; спортивний челендж «Я–можу!» (з використанням інформаційних технологій)
КЗ «Денишівський навчально-реабілітаційний центр» Житомирської обласної ради Вікторина-гра «Мої права та обов’язки»; урок живопису на літній терасі; творчий майстер-клас «Світ дитинства» (виготовлення вітальної листівки)
КЗПО «Обласний Центр дитячої та юнацької творчості» Презентаційні матеріали до Дня захисту дітей «Я маю право! Конвенція ООН про права дитини»; розробка відеоматеріалів для проведення Флеш-мобу на тему: «Здорові діти – здорова нація», серія відеороликів на тему: «Чарівний пензлик малює щасливе дитинство»
КЗ позашкільної освіти «Обласний еколого-натуралістичний центр» Житомирської обласної ради Проведення онлайн-занять на теми: «Створюємо міні-город та пряно-ароматичний сад на підвіконні», «Створення балконної етажерки з овочевими культурами», «Створення дитячого органічного городу»

 

Довідково. На теренах області проживає близько 240 тис. дітей. На обліку служб у справах дітей райдержадміністрацій, міських рад, об’єднаних територіальних громад перебуває 3010 дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, з них 93,3 % виховується в сім’ях. Про це повідомляє служба у справах дітей ОДА.

Версія для друку