Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

На Житомирщині обговорили заходи із попередження вандалізму щодо пам’ятних меморіалів

16 Грудня 2019 • 16:17

Кіл-сть переглядів: 311

На території області були зафіксовані факти наруги над пам’ятниками воїнам, загиблим за незалежність України. Такі випадки упродовж серпня-жовтня 2019 були зареєстровані у Любарському, Новоград-Волинському та Житомирському районах. У перших двох – вандалізм на кладовищах, у третьому – облиття фарбою пам’ятника захисникам України, встановленого у смт Озерному.

 

З цього приводу сьогодні, 16 грудня, відбулась зустріч заступника Міністра у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України Олександра Терещенка, голови ОДА Віталія Бунечка, очільників поліції та УСБУ з представниками громадських організацій учасників антитерористичної операції.

 

За інформацією ГУНП області у кожному з цих випадків були розпочаті кримінальні провадження та нині триває досудове розслідування. Крім цього, керівник поліції Житомирщини Сергій Крупєй звернув увагу на важливість налагодження ефективного зворотнього зв’язку між поліцією та громадськістю.

 

Також присутні під час обговорення визначились із конкретними заходами для попередження подібних випадків, як то внесення до єдиного реєстру усіх пам’яток та пам’ятних дошок воїнам-захисникам: учасникам бойових дій, солдатам Другої світової війни, бійцям ОУН-УПА та іншим.

 

Встановлення відеоспостерження у місцях їх розташування, як це уже зроблено у м. Бердичеві. Проведення цікавих та змістовних інформаційно-роз’яснювальних заходів для дітей та молоді з метою виховання патріотичних почуттів та зміцнення авторитету воїнів-захисників.

Версія для друку