Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

На Житомирщині проводять вебінари щодо забезпечення прав дітей у період пандемії COVID-19

04 Травня 2020 • 12:05

Кіл-сть переглядів: 332

Служба у справах дітей Житомирської облдержадміністрації розпочала ряд навчальних вебінарів для спеціалістів служб у справах дітей райдержадміністрацій, міських рад, об’єднаних територіальних громад області.

 

Так, 30 квітня спільно із представниками Міжнародного благодійного фонду Lumos в Житомирській області Наталією Шигонською та Олександром Янком, за підтримки Уповноваженого Президента України з прав дитини Миколи Кулеби, провели вебінар. Тема онлайн-спілкування із соціальними працівниками регіону – «Забезпечення прав дітей, що повернулись із інтернатних закладів, та дітей, що перебувають в альтернативному догляді, у період пандемії COVID-19».

 

У вебінарі взяли участь представники всіх 44 служб у справах дітей області: 23 служби у справах дітей райдержадміністрацій, 3 служби у справах дітей міських рад, 18 служб у справах дітей об’єднаних територіальних громад.

 

Під час онлайн-заходу розглянули такі питання:

 

  • алгоритм дій щодо організації моніторингу сімей з дітьми, які повернулись із інтернатних закладів, та дітей, які перебувають в альтернативному сімейному догляді у період пандемії;

 

  • взаємодія служб у справах дітей із суб’єктами моніторингу щодо дітей в умовах карантину.

 

Нагадаємо, що в Житомирській області працюють «гарячі лінії»  для оперативного вирішення питань, пов’язаних із захистом прав дітей під час карантину.

 

Версія для друку