Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

На Житомирщині виділили 45 млн грн з місцевих бюджетів на запобігання поширенню коронавірусної інфекції

18 Березня 2020 • 14:37

Кіл-сть переглядів: 605

Про це повідомила заступниця голови ОДА Наталія Остапченко сьогодні, 18 березня, під час брифінгу.

 

Так, на забезпечення засобами індивідуального захисту та інші заходи щодо запобігання поширення коронавірусу в області з міських, районних, обласного та бюджетів ОТГ виділили понад 45 млн грн. Частину коштів спрямують на стимулювання роботи медичних працівників.

 

Нагадаємо, що на реалізацію заходів реагування на поширення випадків гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом, виділили з резервного фонду області понад 1,7 млн грн. Також за кошти резервного фонду на Житомирщині придбають новітній апарат для швидкого діагностування COVID-19.

 

Також за словами Наталії Остапченко, область очікує на гуманітарну допомогу від підприємців, аграріїв. Наразі медичні установи забезпечені індивідуальними засобами захисту, проте ці запаси потрібно накопичувати.

 

«В області мають припинити роботу всі розважальні та культурні заклади. Працювати на період карантину до 3 квітня залишаються аптеки, продуктові магазини, банки та заправки. У всіх цих громадських закладах будуть розповсюджені пам’ятки з правилами для жителів області про те, як вберегти себе та рідних від коронавірусу», – зазначила Наталія Остапченко.

 

Нагадаємо, що з 18 березня на Житомирщині заборонені приміські, міжміські та міжобласні перевезення.

 

Версія для друку