Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

На Житомирщині визначені 12 медзакладів «першої хвилі» для надання інтенсивної терапії при COVID-19

02 Квітня 2020 • 10:51

Кіл-сть переглядів: 644

Для надання інтенсивної терапії особам з підозрою на випадок гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом визначені 12 закладів охорони здоров’я «першої хвилі». Про це повідомляє управління охорони здоров’я ОДА.

 

Ці 12 медичних закладів мають можливість ізоляції хворого у інфекційному відділенні, забезпечення інтенсивної терапії з елементами реанімації.

 

Крім того, в області створені мобільні медичні бригади з проведення забору зразкiв бiологiчних матеріалів від пацієнтів з підозрою на коронавірусну хворобу. Так бригади складаються з водія та медичного працівника, який не пов’язаний з наданням екстреної медичної допомоги. Бригади забезпечені засобами індивідуального захисту та обладнанням.

 

У закладах охорони здоров’я Житомирської області передбачена організація харчування осіб, які залучені до надання медичної допомоги у зв’язку із протидією коронавірусній хворобі (COVID-19). Також визначені кімнати відпочинку для працівників поліції.

 

Також управління охорони здоров’я ОДА нагадує, що в області визначені 2 бригади екстреної медичної допомоги для транспортування пацієнтів та інфекційні стаціонари, які готові надавати цілодобову медичну допомогу та інтенсивну терапію при поодиноких випадках COVID-19 дітям та дорослим у м. Житомирі. У кожному пункті постійного базування визначено по одній бригаді екстреної медичної допомоги для роботи у вогнищах COVID–19. Бригади укомплектовані засобами індивідуального захисту.

Версія для друку