Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

ПАМ’ЯТКА для мешканців багатоповерхових житлових будинків та підприємств ЖКГ щодо запобігання розповсюдження респіраторної інфекції СОVID-19

28 Березня 2020 • 10:00

Кіл-сть переглядів: 1 515

ДУ «Житомирський обласний лабораторний центр МОЗ України» та Головним управлінням Держпродспоживслужби в Житомирській області відповідно до рекомендацій ВООЗ та МОЗ  України розроблено пам’ятку для мешканців багатоповерхових житлових будинків та підприємств житлово-комунального господарства всіх форм власності щодо запобігання розповсюдження респіраторної інфекції СОVID-19.

 

Вимоги до керівників підприємств ЖКГ всіх форм власності

 

! Забезпечити щоденне вологе прибирання та дезінфекцію тамбурів, сходових клітин, ліфтів в житлових будинках тощо.

 

! Двічі на день проводити дезінфекційну обробку перил, ручок вхідних дверей під’їздів, поштових скриньок дезінфектантом.

 

! Забезпечити належне прибирання прибудинкових територій, щоденний вивіз сміття та дезобробку контейнерів і дезінфекцію сміттєзбрних майданчиків.

 

! Забезпечити працівників, зайнятих на роботах по прибиранню будинків та прибудинкових територій, необхідною кількістю захисних масок, рукавичок, деззасобів та антисептиків.

 

! Створити умови для дотримання правил особистої гігієни працівниками підприємств, що обслуговують житлові будинки, забезпечивши їх в достатній кількості мила та антисептиків для обробки рук.

 

! Обмежити вхід до підприємств відвідувачам без нагальної потреби. Вирішення питань, пов’язаних з утриманням будинків забезпечити в телефонному режимі.

 

! Забезпечити проведення регулярного (кожні 3 години) провітрювання, вологого прибирання приміщень підприємств, ручок вхідних дверей, поручнів тощо із застосуванням миючих і дезінфікуючих (хлорвмістких та спиртовмістких) засобів.

 

! Забезпечити проведення безконтактної термометрії працівникам та відвідувачам.

 

! Визначити відповідальну особу за проведення заходів щодо недопущення розповсюдження на підприємстві респіраторної інфекції COVID-19.

 

! Розмістити в доступних для відвідувачів та мешканців житлових будинків місцях пам’ятки, плакати з рекомендаціями щодо профілактики захворювань населення на респіраторну інфекцію COVID-19.

 

Рекомендації для мешканців будинків

 

! Забезпечити проведення регулярного (кожні 3 години) провітрювання, вологого прибирання кімнат, ручок вхідних дверей квартир тощо із застосуванням миючих і дезінфікуючих (хлорвмістких та спиртовмістких) засобів.

 

! Обмежити святкування родинних свят, дружніх зустрічей і т.п.

 

! Для мешканців, які мають симптоми респіраторного захворювання залишайтеся вдома та зверніться телефоном за допомогою до родичів, сусідів, знайомих, які зможуть доставити Вам необхідні продукти та товари.

 

! При можливості замовте необхідні товари через інтернет або телефоном через службу доставки торгового закладу.

 

! Уникайте тісного контакту з особами, які мають симптоми респіраторного захворювання.

 

! Дотримуйтесь правил особистої гігієни. Часто і ретельно мийте руки з милом, обробляйте антисептичним засобом.

 

! Дотримуйтеся правил приготування їжі, достатньої термічної обробки особливо сировини тваринного походження.

 

Нагадаємо, що для отримання консультацій із питань коронавірусної інфекції жителі Житомирської області можуть звертатися до:

 

Житомирського обласного лабораторного центр за номером телефону (068) 982 47 81

 

Житомирського центру громадського здоров’я за номером телефону (0412) 44 85 62

 

Версія для друку