Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Представники 18 областей приїхали до Житомира на Всеукраїнську нараду для викладачів

27 Лютого 2020 • 11:30

Кіл-сть переглядів: 1 134

Сьогодні, 27 лютого, на базі Житомирського музичного училища ім. В.С. Косенка стартувала Всеукраїнська нарада голів обласних методичних об’єднань викладачів української філології та провідних фахівців галузі «Формування базових компетентностей у закладах вищої освіти».

 

У відкритті заходу, сьогодні, 27 лютого, взяла участь заступниця директора департаменту – начальник управління культури та туризму департаменту культури, молоді та спорту ОДА Світлана Гресь.

 

На нараду до обласного центру приїхали викладачі з 18 регіонів України, серед яких Київська, Сумська, Черкаська, Харківська, Одеська, Чернівецька, Житомирська області та інші. У межах цього заходу також проведуть науково-практичну конференцію.

 

Викладачі будуть працювати у чотирьох секціях та напрацьовувати формування компетентностей для розвитку нової української школи. Перші дві секції акумулюватимуть філологічні напрямки, інші дві – для викладачів мистецьких дисциплін та викладачів іноземної мови.

 

Тематика наради та наукової конференції охоплює актуальні питання викладання української мови, включаючи суміжні проблеми вивчення української літератури, у закладах вищої та фахової передвищої освіти.

 

Також у рамках заходів проведуть 2 майстер-класи, спрямовані на підвищення рівня інформаційно-цифрової та психологічної компетентності учасників:

 

– «Використання Додатків Google для налагодження взаємодії учасників освітніх проектів» за авторською програмою Антоніни Букач, сертифікованого тренера Google for Education, тьютора дистанційного курсу «Додатки Google в освітній діяльності»;

 

– «Стратегії ефективної комунікації в організації» за авторською програмою Олени Журавської, психолога, психотерапевта, засновниці освітнього тренінгового центру «Психологія Життя».

 

Версія для друку