Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

У Житомирі представники кількох регіонів країни ознайомлюються з успішними практиками державно-приватного партнерства

06 Грудня 2019 • 15:15

Кіл-сть переглядів: 276

Сьогодні, 6 грудня, у Житомирі проходить конференція на тему «Державно-приватне партнерство (ДПП) – як інструмент залучення інвестицій у розвиток громад». Учасниками заходу є представники органів місцевого самоврядування та місцевих органів виконавчої влади, агенцій та інших інституцій регіонального й місцевого розвитку, бізнесу Житомирської, Вінницької, Хмельницької, Рівненської, Київської, Чернігівської областей.

 

Представники шести регіонів України зібралися для того, аби ознайомитися з успішними практиками підготовки і реалізації проєктів ДПП на місцевому рівні, застосування концесії та інших форм ДПП, представлення пілотних проєктів, підтриманих Програмою «U-LEAD Європою». Участь у конференції також взяв перший заступник голови ОДА Володимир Федоренко.

 

«Переконаний, що Житомирська область може бути платформою для цікавих конференцій та дискусій, зручною для відвідування іншими регіонами. Сьогодні у кожного є унікальна можливість обмінятися досвідом, новими напрацюваннями, досягненнями у сфері державно-приватного партнерства», – зазначив Володимир Федоренко.

 

У рамках конференції відбудеться дві панельні дискусії на яких обговорять переваги ДПП для громад та особливості їх впровадження.

 

Довідково. Державно-приватне партнерство – засноване на договорі довгострокове співробітництво між державою (державними органами та органами місцевого самоврядування), а також приватними компаніями, спрямоване на фінансування, проєктування, впровадження та управління публічними об’єктами і публічними і публічними послугами, які традиційно забезпечуються державою (публічним сектором).

 

Версія для друку