Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Українці перемагають коли незалежні, єдині і соборні – Віталій Бунечко у тематичному відеоролику до 8-9 травня. ВІДЕО

07 Травня 2020 • 15:05

Кіл-сть переглядів: 527

Друга світова війна стала найбільш кривавою і жорстокою в історії людства. Україна вшановує пам’ять кожного, хто боровся з нацизмом.

 

Український народ зробив величезний внесок у перемогу над нацистами та союзниками гітлерівської Німеччини. Ми повинні пам’ятати і віддавати належну шану численним жертвам війни – військовополоненим, дітям війни, цивільним, які постраждали від окупації і бойових дій, що прокотилися через цілі міста і села. Війна – це не лише танки і гармати, війна – це життя мільйонів людей протягом років у надважких умовах.

 

Жодна країна не може претендувати на виняткову роль у перемозі над нацизмом. Перемога – це плід зусиль десятків держав та сотень народів.

 

День пам’яті та примирення та День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні символізує не тріумф переможців над переможеними, а має бути нагадуванням про страшну катастрофу і застереженням, що не можна розв’язувати будь-які міжнародні проблеми збройним шляхом, ультиматумом, агресією, анексією.

 

Зараз в Україні триває війна з різною інтенсивністю. Вона не зникла з порядку денного України та світу. Та Збройні Сили України міцно й впевнено тримають встановлені рубежі.

 

Головне, чого нас навчила історія – українці перемагають коли незалежні, єдині і соборні! 

 

Відтак діймо разом і захищаймо те, що для нас дороге! 

 

Віталій Бунечко

Голова Житомирської ОДА 

Версія для друку