Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

В області чекають на новітній апарат для діагностування коронавірусу

17 Березня 2020 • 18:11

Кіл-сть переглядів: 665

Про це повідомив начальник управління охорони здоров’я ОДА Микола Суслик сьогодні, 17 березня, під час брифінгу голови ОДА щодо ситуації з коронавірусом в області.

 

За його словами, постачальники обіцяють доставити сучасний діагностичний апарат до Житомирщини протягом трьох тижнів.

 

Нагадаємо, що вчора, 16 березня, на позачерговому засіданні комісії обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій вирішили за кошти резервного фонду закупити сучасний діагностичний апарат для швидкого виявлення коронавірусної інфекції.

 

«Тестування на апарату буде безкоштовним. За кошти резервного фонду придбають діагностичний апарат та 240 наборів тестів», – розповів Микола Суслик.

 

З резервного фонду для придбання діагностичного набору для виявлення нуклеїнової кислоти нового коронавірусу (2019-nCoV) (флуорисцентний ПЛР-аналіз) спрямують кошти у сумі 1 млн 155 тис. грн та 240 наборів тестів на суму 300 тис. грн.

 

Довідково. Такий діагностичний набір використовується для якісного виявлення in vitro генів ORF1 ab і N нового коронавірусу SARS-CoV-2, у зразках матеріалу з верхніх дихальних шляхів і нижніх дихальних шляхів з метою діагностики пацієнтів при підозрі на пневмонію через коронавірусну інфекцію, пацієнтів із підозрою на наявність коронавірусної інфекції та інших пацієнтів, що потребують діагностики чи диференціальної діагностики нової коронавірусної інфекції.

Версія для друку