Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

В області створять нові служби для допомоги постраждалим від домашнього насильства

19 Вересня 2019 • 16:55

Кіл-сть переглядів: 423

Уже незабаром в області розпочнеться створення ще двох нових служб підтримки постраждалих від домашнього насильства та насильства за дискримінацією статі.

 

Про це говорили сьогодні, 19 вересня, під час засідання обласної координаційної ради з питань сімейної, гендерної політики, демографічного розвитку, протидії торгівлі людьми та домашньому насильству.

«За даними першого півріччя ми маємо 4660 заяв про домашнє насильство. Звісно, що така цифра змушує нас активізувати роботу як із протидії, так і з допомоги тим, хто постраждав. Наразі ми разом із фінансистами будемо розпочинати роботу зі створення двох нових установ», – розповідає директор департаменту праці, соціальної та сімейної політики облдержадміністрації Юрій Прокопець.

 

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України №824 від 21 серпня цього року затверджено типові положення про денний центр соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства або насильства за ознакою статі, та спеціалізовану службу первинного соціально-психологічного консультування цих осіб.

 

Нові служби посилять роботу Спеціалізованого притулку для постраждалих від домашнього насильства та мобільних бригад.

 

Також під час засідання координаційної ради було заслухано питання реалізації державної сімейної політики та вжиті заходи із протидії торгівлі людьми.

 

Засідання проходило в пресцентрі облдержадміністрації та облради.

 

Нагадаємо, що до 1 жовтня жителі області можуть звернутись для оформлення субсидії на опалювальний сезон.

Версія для друку