Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Віталій Бунечко: Держава допоможе постраждалим громадянам у покритті збитків від лісових пожеж в Овруцькому районі

20 Квітня 2020 • 18:23

Кіл-сть переглядів: 407

Про це голова Житомирської ОДА Віталй Бунечко повідомив на своїй сторінці у Фейсбуці. В області з 16 квітня горять ліса в Овруцькому районі. Займання охопило понад 4 тис. гектарів. Усі сили ДСНС та лісівників всі ці дні були направлені на боротьбу з вогнем на півночі регіону, для гасіння пожеж використовувавли навіть повітряну авіацію.

 

«Про наслідки масового вогнища, що охопили понад 4300 гектарів, доповів Президенту України Володимиру Зеленському. За попередньою оцінкою, загальна площа збитків складає близько 2000 гектарів. Орієнтовна сума збитків становить 25 мільйонів гривень», – йдеться у дописі голови ОДА.

 

Внаслідок пожеж із постраждалих сіл відселили більше 50 осіб. Більшість з них розмістили у сусідньому селі Гладковичі. Наголошуємо, що серед населення немає.

 

Найбільша кількість постраждалих будинків налічується в п’яти селах в Овруцькому районі: с. Личмани, с. Магдин, с. Острови, с. Середня та с. Нижня Рудня.

 

Разом із тим, сьогодні, 20 квітня, провели засідання комісії з питань ТЕБ та НС, за результатами якої розглянули питання виділення коштів з резервного фонду державного бюджету на ліквідацію наслідків лісових пожеж.

 

Головному управлінню Національної поліції в Житомирській області довірено розпочати розслідування щодо причин виникнення пожежі. Управління ДСНС України в Житомирській області терміново провести підрахунок витрат, пов’язаних із ліквідацією наслідків надзвичайної ситуації.

 

Версія для друку