Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Віталій Бунечко про пошив засобів захисту для медиків: На Житомирщині є неймовірні приклади соціально відповідального бізнесу

13 Квітня 2020 • 14:35

Кіл-сть переглядів: 651

З початком пандемії COVID-19 до боротьби з цим захворюванням долучаються представники бізнесу на Житомирщині. Яскравим прикладом є швейна фабрика у Новограді-Волинському, яка розпочала масовий пошив засобів захисту для медичних працівників. Потужності підприємства дозволяють довести виробництво захисних костюмів до 1,5 тисячі за добу. У планах фабрики у місяць виготовляти до 45 тисяч одиниць.

 

Голова ОДА Віталій Бунечко зазначає, що Житомирська обласна державна адміністрація ще до початку пандемії розпочала роботу з пошуку швейних підприємств, які готові в потрібний момент перепрофілюватися на виробництво для пошиття засобів захисту. Таким пілотним підприємством в регіоні стала швейна фабрика «LESYA only better», яка спеціалізується на пошитті чоловічого та жіночого одягу преміальної якості.

 

Швейна фабрика «LЕSYA only better» в Новоград-Волинському інформує про те, що запускає серійне виробництво медичних засобів індивідуального захисту для українських лікарів. За місяць планують шити  до 45 тисяч захисних костюмів для медиків. Пошиття першої великої партії на 1,8 млн грн вже було профінансовано компанією BGV Group відомого українського бізнесмена Геннадія Буткевича і найближчим часом відправиться в якості безкоштовної допомоги медустановам Житомирської області.

 

«Ця швейна фабрика є яскравим прикладом соціально відповідального бізнесу на Житомирщині. Адже як тільки виникла потреба, одразу ж перепрофілювалися. До того ж BGV Group повністю профінансувала вартість тканини у сумі 1,8 млн грн», – повідомив голова Житомирської ОДА.

 

«Ми є соціально-орієнтованим і довгостроково побудованим бізнесом, зберегти здоров’я і благополуччя людей в регіоні – це і наш пріоритет, бо ми інтегровані у суспільство, – коментує Сергій Войцеховський, топ-менеджер компанії BGV Group. – Як тільки виникла загроза епідемії і Президент звернувся з проханням допомогти, ми побачили, в якому стані знаходиться медицина, то ми не залишились осторонь. В першу чергу Житомирська область потребувала величезної кількості засобів індивідуального захисту для лікарів і населення, високоточного медичного обладнання. Ми вже виділили більше 14 мільйонів гривень на закупівлю медикаментів, дезінфекуючих засобів, спеціальних ліжок, захисту для медиків, ШВЛ-апаратів, концентраторів та іншої допомоги. Звісно, ми стикнулися з критичним дефіцитом засобів індивідуального захисту, доставати їх було дуже складно».

 

Також представник компанії BGV Group розповідає, що у взаємодії з житомирськими місцевими органами влади дізналися про те, що в області є підприємство, здатне переорієнтуватися на виробництво товарів по боротьбі з коронавірусом. На фабриці «LESYA only better» в Новограді-Волинському розібралися в деталях, пройшли сертифікацію, зараз вироблені ними костюми повністю відповідають нормативно-правовим документам та стандартам.

 

Версія для друку