Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Віталій Бунечко: Уряд виділив 25 млн грн на ліквідацію наслідків пожеж в Овруцькому районі

22 Квітня 2020 • 15:35

Кіл-сть переглядів: 409

Сьогодні, 22 квітня, Кабінет Міністрів України прийняв рішення виділити 25 млн грн на ліквідацію наслідків пожеж у Житомирській області. І саме сьогодні в Овруцькому районі рятувальникам та лісникам вдалося локалізувати всі осередки горіння.

 

«Сьогодні Кабінет Міністрів України прийняв надзвичайно важливе рішення, що допоможе подолати наслідки лиха на півночі Житомирщини. На засіданні Уряду, Міністерству економіки доручено виділити 25 мільйонів гривень на подолання наслідків надзвичайної ситуації в Овруцькому районі. Ці кошти допоможуть відновити повну життєдіяльність людей в Островах, Магдині, Личманах та Нижній Рудні», – коментує голова ОДА Віталій Бунечко.

 

Нагадаємо, що в Овруцькому районі постраждали від лісових пожеж чотири села – Личмани, Магдин, Острови та Нижня Рудня. Там згоріло близько 70 будівель, як жилих, так і закинутих. Проте майже півстоні людей наразі залишилися без своїх домівок.

 

«Люди з постраждалих від вогню сіл хочуть повернутися до своїх колишніх місць проживання. Ми підтримаємо кожного, і допоможемо розібрати згарища та побудувати нові будинки. Кошти, виділені Урядом, – значна підтримка для найшвидшого повернення звичного життя на півночі Овруцького району», – наголошує Віталій Бунечко.

 

Довідково. За зверненням від Житомирської обласної державної адміністрації в найкоротші терміни було підготовлено лист до Уряду щодо виділення фінансової допомоги, через резервний фонд державного бюджету, для покриття збитків внаслідок лісових пожеж.

 

Версія для друку