Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Володимир Федоренко: Робимо все, аби якнайшвидше відновити повноцінне життя постраждалих від пожеж жителів Овруцького району

07 Травня 2020 • 20:24

Кіл-сть переглядів: 593

На півночі Житомирщини продовжують долати наслідки лісових пожеж, від яких постраждали чотири села. Жителі цих сіл потребують допомоги та підтримки у відновленні своїх домівок. Шляхи надання допомоги місцевим жителям у максимально короткі терміни обговорювали під час виїзної робочої наради в Овручі.

 

Про це розповів перший заступник голови ОДА, керівник оперативного штабу протидії лісовим пожежам Володимир Федоренко. Участь у нараді, яка відбулася 6 травня, взяли народні депутати України Тетяна Грищенко, Василь Перебийніс, Арсеній Пушкаренко, заступник керівника секретаріату фракції «Слуга Народу» Мар’яна Островська, в.о. начальника Державної екологічної інспекції Поліського округу Євгеній Медведовський, представники місцевої влади, керівники лісових господарств  району.

 

За словами першого заступника голови ОДА, під час наради заслухали представників місцевих лісогосподарських підприємств, ДСНС, Нацполіції щодо ситуації, пов’язаної з локалізацією пожеж в Овруцькому районі, встановлення та притягнення до відповідальності осіб, які вчинили правопорушення. Наразі всі пожежі на півночі Житомирщини ліквідовані.

 

«Обговорили  також шляхи вирішення питань відновлення територій постраждалих внаслідок пожеж, шляхом висадження молодих саджанців відповідних порід дерев та надання компенсації постраждалим жителям району. Ми робимо все від нас залежне для того, щоб якнайшвидше відновити повноцінне життя постраждалих від пожеж місцевих жителів», – наголошує Володимир Федоренко.

 

Учасники виїзної наради відвідали потерпілі від вогню села Магдин та Личмани. Доставили та передали місцевим жителям 15 велосипедів, забезпечили людей насінням та добривами.

 

Нагадаємо, що Уряд додатково виділив понад 3 млрд гривень на боротьбу з коронавірусом в Україні.

 

Версія для друку