Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Вже найближчим часом вчителі Лугинської ОТГ отримають майже 5,5 млн грн на зарплату – Віталій Бунечко

21 Жовтня 2019 • 11:38

Кіл-сть переглядів: 364

Вже на найближчому засіданні Уряд перерозподілить обсяг освітньої субвенції місцевим бюджетам. Зокрема, додатково виділять 5 млн 478,8 тис. грн на виплату заробітної плати вчителям, які працюють у навчальних закладах Лугинської ОТГ.

 

Про це повідомив голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко сьогодні, 21 жовтня.

 

«Невдовзі освітянам Лугинської ОТГ буде виплачено заробітну плату в повному обсязі. З липня поточного року вчителі об’єднаної територіальної громади не отримують свою зарплатню з причини неправильності в розрахунках економічного відділу громади. В результаті бюджет ОТГ недоотримав 5,48 млн грн освітньої субвенції з державного бюджету, який покриває видатки на фонд заробітної плати. На найближчому засіданні уряду буде прийнято рішення щодо виділення необхідної суми для Лугинської ОТГ, що в свою чергу зменшить градус напруги», – зазначив Віталій Бунечко.

 

Проєкт розпорядження «Про перерозподіл обсягу освітньої субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам у 2019 році» планують затвердити вже до кінця цього тижня. Загалом йдеться про збільшення освітньої субвенції на майже 27 млн грн для місцевих бюджетів громад.

 

Водночас голова ОДА наголошує на важливості оптимізації мережі навчальних закладів в ОТГ Житомирщини: «Надважливим завданням є створення сучасних і укомплектованих шкіл в кожному регіоні та подальше продовження освітньої реформи».

Версія для друку