Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Житомирщина отримає 23,8 тис. продуктових наборів для соціально незахищених жителів області

06 Квітня 2020 • 15:49

Кіл-сть переглядів: 517

Житомирська область отримає понад 23,8 тисячі продуктових наборів для соціально незахищених жителів області. Так, сьогодні, 6 квітня, голова ОДА Віталій Бунечко разом із директором департаменту праці, соціального та сімейної політики ОДА Юрієм Прокопцем оглянули партію таких наборів, які надійшли до Житомира.

 

До Житомирського міського територіального центру обслуговування пенсіонерів та одиноких непрацездатних громадян направили понад 6 тисяч таких продуктових наборів. Кожен пакунок важить близько 8 кг.

 

Протягом 3-5 квітня вже роздали майже 4 тисячі продуктових наборів у Овруцькому, Малинському, Бердичівському, Коростенському, Новоград-Волинському, Ємільчинському та Житомирському районах.

 

Голова ОДА зазначив, що продуктові пакунки – це суттєва та потрібна підтримка для одиноких жителів області.

 

До продуктового набору входять зокрема такі продукти: цукор, сіль, чай, печиво, макарони, крупи, олія, лимон, засоби гігієни.

 

З метою забезпечення соціального захисту населення в період карантину продуктовими пакунками забезпечуватимуть найбільш вразливі верстви населення, які перебувають на обслуговуванні в територіальних центрах соціального обслуговування та центрах соціальних послуг:

 

 

  • громадяни віком 80 років та старше;
  • громадяни похилого віку, які потребують догляду;
  • особи з інвалідністю.

 

Довідково. Продуктові набори для соціально незахищених громадян – це спільний благодійний проєкт національної мережі продуктових магазинів АТБ-Маркет та Міністерства соціальної політики України, який почав реалізовуватися з 3 квітня 2020 року.

 

Версія для друку