Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Житомирська область може готуватися до ІІ етапу виходу з карантину

22 Травня 2020 • 11:29

Кіл-сть переглядів: 886

Житомирська область одна з дванадцяти в Україні, де можна послаблювати карантинні обмеження з 22 травня 2020 року.

 

Так, на інфографіці, розробленій Кабінетом Міністрів України, зазначено цільові показники по всім регіонам країни станом на сьогодні. Можливість послаблення карантинних обмежень визначається за трьома основними показниками:

 

  • інцидентність (загальна кількість нових випадків COVID-19 за останні сім днів на 100 тис. населення) <12 на 10 тис. населення;

 

  • завантаженість ліжок у закладах охорони здоров’я, визначених для госпіталізації пацієнтів з підтвердженим діагнозом COVID-19, становить <50%;

 

  • охоплення тестуванням (середня кількість тестувань методом полімеразної ланцюгової реакції та імуноферментного аналізу становить >12 на 100 тис. населення).

 

Саме за виконанням цих показників Житомирщина може переходити до ІІ етапу виходу з карантину.

 

Згідно опублікованої Урядом інфографіки, Житомирська область має такі показники:

 

  • інцидентність – 4,64;

 

  • завантаженість – 1,52;

 

  • охоплення тестуванням – 20,05.

 

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 20 травня 2020 року № 392 “Про встановлення карантину з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, та етапів послаблення протиепідемічних заходів” (Постанова) послаблення протиепідемічних заходів застосовується та припиняється на території регіону на підставі рішення регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яке приймається з урахуванням оцінки епідемічної ситуації та наявності у регіоні ознак для послаблення протиепідемічних заходів, визначених цією постановою. Рішення про послаблення протиепідемічних заходів переглядається не рідше одного разу на сім днів з урахуванням результатів оцінки поточної епідемічної ситуації в регіоні.

 

Так, згідно з Постановою обласною комісією з питань ТЕБ та НС було прийнято протокольне рішення від 22 травня 2020 року № 19 про вжиття заходів на території Житомирської області для запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19) та впровадження поетапного послаблення протиепідемічних заходів.

 

Варто зазначити, що ІІ етап виходу з карантину – це, перш за все, послаблення, а не ігнорування карантинних заходів.

 

Обов’язковим залишається:

 

  • регулярна дезінфекція;
  • захисні маски;
  • дотримання соціальної дистанції;
  • наявність документів, що посвідчують особу.

Версія для друку