Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Житомирський обласний лабораторний центр на 6 місці по кількості проведених досліджень на COVID-19 в Україні – Наталія Остапченко на телеканалі СК1. ВІДЕО

14 Травня 2020 • 17:57

Кіл-сть переглядів: 520

Із послабленням карантину питання оперативного діагностування нових випадків інфікування та локалізації інфекційних вогнищ набуває особливого значення, тому цю тему було обрано для програми “Відкрита студія” на телеканалі СК1.

 

Участь у прямому ефірі сьогодні, 14 травня, взяла заступниця голови Житомирської ОДА Наталія Остапченко.

 

Учасники ефіру обговорили ряд питань, які піднімають жителі області:

 

  • Чи відбулися кадрові зміни у керівництві обласного лабораторного центру?
  • Скільки в області лабораторій та які їхні можливості насьогодні?
  • Чи може особа, яка не має симптомів захворювання на коронавірус, пройти ПЛР-тест?
  • Чи отримали медичні працівники 300% надбавки до зарплати? Чи отримують відшкодування медики, які захворіли на COVID-19 на роботі та інші. 

 

Наталія Остапченко повідомила, що насьогодні керівництво Житомирського обласного лабораторного центру не змінилося. До проведення досліджень на COVID-19 долучено ще три фахівця. Відповідно кількість досліджень, що можуть проводитися за добу, збільшилася до 300-350.

 

Також заступниця голови ОДА зазначила, що 192 медичні працівники області, які допомагали хворим на коронавірусну інфекцію (у березні в області було лише 5 хворих на COVID-19), за березень отримали доплату у розмірі 300% до окладу. На це було спрямовано 310 тис. грн з державної субвенції. За її словами, за квітень доплату ще не провели, тому що наразі триває процес укладання угод між закладами охорони здоров’я та Національною службою охорони здоров’я України. За квітень кошти будуть розподіляти на 18 закладів охорони здоров’я, де лікувалися пацієнти з діагнозом коронавірус.

 

Детальніше дивіться у ВІДЕО нижче: 

 

Версія для друку