Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Житомирський університет ім. І. Франка відзначає 100-річчя: вітання, концерт, відзнаки від Президента України. ФОТО

16 Жовтня 2019 • 20:03

Кіл-сть переглядів: 645

Житомирський державний університет імені Івана Франка сьогодні, 16 жовтня, відзначає своє 100-річчя. Це найстарший університет Житомирської області. За ціле століття тут отримали освіту тисячі педагогів, фахівців в різних галузях та науковців. З нагоди ювілею у Житомирському обласному українському музично-драматичному театрі ім. І. Кочерги святковий концерт.

 

У День народження університету привітати викладачів та студентів завітали голова ОДА Віталій Бунечко та Генеральний консул Республіки Польща у Вінниці Дамян Цярціньскі.

 

«Щиро вітаю вас із 100-річчям від дня заснування Житомирського державного університету імені Івана Франка. Сьогодні університет займає гідну позицію серед вищих навчальних закладів України. І цей ювілей – ще одна приємна нагода відзначити високий професіоналізм, інноваційні підходи та самовіддану працю колективу. Приємно, що такий престижний вищий навчальний заклад навчає студентів не лише із Житомирщини, а й інших областей України та інших країн світу. Серед 140 тисяч талановитих випускників – відомі політики, визнані керівники багатьох державних і громадських організацій», – сказав Віталій Бунечко.

 

Також голова ОДА нагородив почесними званнями: «Заслужений працівник фізичної культури і спорту України» Тетяну Кутек та «Заслужений діяч науки і техніки України» Наталію Сейко. Кращих викладачів та студентів відзначив почесними грамотами облдержадміністрації.

 

Довідково. Житомирський державний університет імені Івана Франка – один із провідних науково-освітніх центрів у державі і ми пишаємось цим. Навчальний заклад заснований рівно 100 років тому – 16 жовтня 1919 року. Серед випускників університету такі відомі люди: Борис Тен, Анатолій Говорадло, Володимир Шинкарук, Ірина Шинкарук, академік Олександр Чирков. Завдяки їхній діяльності, науковим і педагогічним досягненням навчальний заклад цінують не лише в Україні, а й далеко за її межами.

 

 

 

Версія для друку