Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

До уваги абітурієнтів: основні дати вступної кампанії 2024 року

27 Травня 2024 • 15:21

Кіл-сть переглядів: 439

Міністерство освіти і науки України оприлюднило Порядок прийому на навчання для здобуття вищої освіти у 2024 році. Затверджений наказом від 06 березня 2024 року № 266 документ визначає основні принципи та процедури, якими керуватимуться заклади вищої освіти під час організації прийому вступників.

 

Про деякі особливості вступної кампанії у 2024 році на бакалаврські програми.

 

Нині в Україні триває проходження Національного мультипредметного тесту (НМТ), який є обов’язковим компонентом вступу на основі повної загальної середньої освіти та НРК5, за винятком окремих пільгових категорій. У цьому році абітурієнти повинні скласти НМТ з чотирьох предметів для вступу як на бюджет, так і на контракт. Три предмети є обов’язковими (українська мова, математика, історія України), а один предмет – за вибором учасника (українська література, географія, біологія, фізика, хімія, англійська/німецька/французька/іспанська мови).

 

Замість результатів НМТ 2024 року, також можна буде використати результати НМТ 2022 або 2023 року (з трьох предметів). Комбінувати результати НМТ або ЗНО різних років цього року буде неможливо.

 

Тест, як і в попередні два роки, проходитиме у вигляді комп’ютерного онлайн-тестування. Тестування проходитиме під час основних і додаткових сесій: 14 травня – 25 червня та 11–19 липня.

 

Вступна кампанія складається з кількох етапів, кожен з яких має визначені строки. Зокрема, це строки прийому документів, проведення конкурсів, вступних іспитів, співбесід, конкурсного відбору, формування рейтингових списків та зарахування.

 

У 2024 році вступна кампанія для здобуття ступеня бакалавра розпочнеться 01 липня реєстрацією електронних кабінетів на вебсайті https://vstup.edbo.gov.ua/. Реєстрація заяв на участь у співбесідах (для пільгових категорій вступників) та творчих конкурсах для вступу на бюджет здійснюється з 03 липня до 18:00 10 липня, а для вступу на контракт – до 18:00 25 липня. Співбесіди та творчі конкурси за всіма джерелами фінансування будуть проведені в кілька потоків з 07 до 18 липня, а для вступу виключно на контракт – до 31 липня. Реєстрація заяв вступників в електронних кабінетах розпочинається 19 липня і закінчується о 18:00 31 липня.

 

Детальніше з календарем вступної кампанії 2024 року ви можете ознайомитися на сайті https://vstup.edbo.gov.ua/.

 

Для охочих вступати до магістратури у 2024 році проводитимуть єдине фахове вступне випробування (ЄФВВ),  а також єдиний вступний іспит (ЄВІ).

 

Реєстрацію заяв на участь у ЄВІ та ЄФВВ здійснюватимуть приймальні комісії закладів вищої освіти в терміни, встановлені Міністерством освіти і науки України.

 

 

Версія для друку