Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

#безбарєрність: «Держава без бар’єрів» — освітній серіал на порталі Дія.Цифрова освіта

28 Травня 2024 • 12:57

Кіл-сть переглядів: 153

Портал Дія.Цифрова освіта презентував освітній серіал «Держава без бар’єрів», який присвячено різним аспектам безбар’єрності в роботі публічних службовців. Цей серіал є частиною широкої ініціативи, спрямованої на створення суспільства, де люди з інвалідністю мають повний доступ до всіх сфер життя.

 

Публічні службовці відіграють важливу роль у цьому процесі, оскільки вони можуть змінювати внутрішні процедури та підходи в державній політиці, щоб зробити її більш доступною та інклюзивною. Під час проходження серіалу, учасники зможуть дізнатися про:

  • Формування стереотипів та як уникати упередженості у своїй роботі.
  • Дотримання принципів безбар’єрності у спілкуванні з громадянами.
  • Застосування безбар’єрного підходу під час ухвалення рішень та розуміння того, що саме від публічних службовців залежить, чи буде держава безбар’єрною для своїх громадян.
  • Безбар’єрність — це не лише питання архітектурної доступності, але й культура, правила і політика, що спрямовані на створення рівних можливостей для всіх громадян.

 

Довідково. Освітній серіал розроблено Міністерством цифрової трансформації України в межах ініціативи першої леді Олени Зеленської «Без бар’єрів». Проєкт реалізовано у співпраці з радницею-уповноваженою Президента України з питань безбар’єрності, ГО «Безбар’єрність», представниками громадянського суспільства та експертами за підтримки проєкту ПРООН «Права людини для України», що фінансується Міністерством закордонних справ Данії.

 

 

Версія для друку