Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

У Центрі розвитку підприємництва відбувся семінар для роботодавців “Забезпечення особам з інвалідністю рівних  прав та можливостей у сфері зайнятості”

30 Травня 2024 • 14:10

Кіл-сть переглядів: 199

29 травня на базі Центру розвитку підприємництва Житомирської філії Житомирського обласного центру зайнятості пройшов семінар для роботодавців на тему: “Забезпечення особам з інвалідністю рівних  прав та можливостей у сфері зайнятості”. Участь у заході взяли представники близько 20 роботодавців.

 

Присутніх поінформували про активні програми зайнятості для підтримки та розвитку бізнесу:

 

особливу увагу звернула на надання роботодавцям компенсації фактичних витрат за облаштування робочих місць працевлаштованих  осіб з інвалідністю І та ІІ групи;

 

компенсаційні програми для роботодавців, які працевлаштовують за направленням центру зайнятості зареєстрованих безробітних, зокрема, осіб з інвалідністю;

 

надання мікрогрантів для створення та розвитку власного бізнесу «Власна справа»;

 

надання мікрогрантів на створення або розвиток власного бізнесу учасникам бойових дій, особам з інвалідністю внаслідок війни та членам їх сімей;

 

отримання ваучерів на навчання для підтримання конкурентоспроможності окремих категорій громадян на ринку праці, зокрема осіб з інвалідністю.

 

Також учасникам заходу розповіли про особливості працевлаштування та застосування праці осіб з інвалідністю.

 

Також звернули увагу на зміни в законодавстві, якими спрощено облік робочих місць для людей з інвалідністю. Так, з 01 січня 2023 року суб’єкти господарювання НЕ реєструються та НЕ звітуються перед територіальними відділеннями Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю щодо працевлаштування осіб з інвалідністю. Всю інформацію суб’єктів господарювання щодо зайнятості та виконання нормативу щодо працевлаштування осіб з інвалідністю Фонд соціального захисту осіб з інвалідністю отримуватиме від Пенсійного фонду України.

 

В разі невиконання нормативу щодо працевлаштування осіб з інвалідністю роботодавець сплачує адміністративно-господарську санкцію.

 

На завершення організатори заходу висловили вдячність кожному роботодавцю, який працевлаштовує осіб з інвалідністю.

 

Версія для друку