Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Житомирські аудитори виявили 36.8 млн грн втрат, 10.4 млн грн з яких вже відшкодовано

20 Червня 2024 • 15:31

Кіл-сть переглядів: 145

Про це повідомляє Управління Північного офісу Держаудитслужби в Житомирській області. Протягом січня-квітня 2024 року аудитори Управління Північного офісу Держаудитслужби в Житомирській області провели 5 ревізій фінансово-господарської діяльності та 7 перевірок державних закупівель. За результатами вказаних заходів державного фінансового контролю виявлено 36,8 млн грн втрат фінансових та матеріальних ресурсів, а також забезпечено відшкодування цих втрат на суму 10,4 млн грн.

 

 

На підставі розгляду переданих до правоохоронних органів матеріалів ревізій та перевірок закупівель розпочато 9 досудових розслідувань та вручено 5 повідомлень про підозру у вчиненні кримінального правопорушення. Окрім того, завдяки роботі фахівців Управління притягнуто до відповідальності 19 посадових осіб, з них: 17 – до адміністративної, 2 – до дисциплінарної.

 

 

Також за 4 місяці 2024 року аудитори провели 4 державних фінансових аудити під час яких виявили неефективні управлінські дії (рішення) або ризикові операції, що призвели чи можуть призвести до упущення вигод, недоотримання доходів або зайвих витрат на суму понад 264 млн грн. Завдяки проведеній роботі усунено порушення та недоліки  на суму 13,8 млн грн і упереджено втрат фінансових і матеріальних ресурсів на суму 68,5 млн грн.

 

 

Об’єктам контролю надано 36 пропозицій для поліпшення їхнього фінансового стану. Загальна сума досягнутого економічного ефекту за результатами впроваджених рекомендацій становить 79,4 млн грн.

Версія для друку