Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

На Житомирщині говорили про проєкт «Відновлення доступу до медичних послуг»

31 Травня 2024 • 16:36

Кіл-сть переглядів: 632

Сьогодні, 31 травня, In Touch Ukraine Foundation із представниками Pact, FHI 360 мали зустріч із першою заступницею голови Житомирської ОВА Наталія Остапченко.

 

 

Говорили про хід реалізації проєкту “Відновлення доступу до медичних послуг у Житомирській області”, а це:

робота мобільних медичних команд;

створення просторів психологічної підтримки;

сервіс транспортування пацієнтів;

робота мобільних аптечних пунктів.

 

 

Проєкт реалізовується In Touch Ukraine Foundation на території трьох громад Житомирської області: Олевської, Народицької та Словечанської громад.

 

 

Щотижня до цих громад виїжджають мобільні медичні команди (ММК) та консультують місцевих жителів з медичних, соціальних та психологічних питань. Відзначаємо, що люди завжди чекають на ММК. Лікарі часто виявляють підвищення рівня цукру у пацієнтів та виписують направлення на обстеження до вузьких спеціалістів.

 

 

Також психологи ММК наголошують на значні потреби у людей у психологічній підтримці. І зовсім скоро психологи з ММК зможуть перенаправляти людей до новостворених просторів психологічної підтримки. Планується відкриття 12 таких просторів у зазначених вище трьох громадах області.

 

 

Під час спілкування та обстеження місцевих жителів лікарі ММК можуть виписувати направлення до вузькопрофільних фахівців та подавати заявку на перевезення людини до надання такого виду допомоги, якщо пацієнт є маломобільним.

 

 

Працюємо далі над створенням кращих умов для відновлення доступу до медичних послуг жителів Житомирщини!

 

 

#Житомирщина #InTouchUkraineFoundation #intouchukraine #USAID #PACT #громади #проект #територіальні #доступнамедицина #мобільнікоманди

 

 

Версія для друку