Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Олена Зеленська зустрілася з прийомною родиною з Донеччини, яка переїхала до Житомирщини

01 Червня 2024 • 19:57

Кіл-сть переглядів: 2 248

Сьогодні, в межах робочої поїздки до Житомирщини, Перша леді України Олена Зеленська зустрілася з родиною Мельників із сімома прийомними дітьми, яка заселилася в новозбудований дім на Житомирщині два тижні тому.

 

Участь у заході взяв і начальник Житомирської ОВА Віталій Бунечко, партнерами проєкту «Адреса дитинства» з Естонії Маргусом Цахкною, міністром закордонних справ Естонії, Аннелі Кольк, пані Послом Естонії в Україні, та Кленом Яратсом, виконавчим директором Естонського центру з міжнародного розвитку (ESTDEV), а також команда Фундації Олени Зеленської.

 

Естонці одними з перших підтримали ініціативу Фундації будувати житло для великих прийомних родин, які втратили дім через війну.

 

Результатом спільної роботи сьогодні є дім для великої прийомної родини з Донеччини.

 

Для Мельників мати своє житло було вкрай важливо. Адже батьки з дітьми шукали постійного прихистку ще від початку повномасштабної війни. Тепер родина має великий комфортний будинок. У кожної дитини є своя кімната, а отже, особистий простір для навчання, ігор, відпочинку.

“Вдячна Естонії, яка першою вирішила масштабувати проєкт Фундації «Адреса дитинства» – звести ще три будинки для великих прийомних родин за власним проєктом. А команда Фундації допомогла знайти родини, обрати ділянки, консультує та ділиться досвідом. Робимо все, щоб до проєкту «Адреса дитинства» долучалося більше таких партнерів”, — зазначила Олена Зеленська.

Версія для друку