Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

У Житомирі закладено капсулу на місці будівництва нових будинків сімейного типу для великих родин ВПО

03 Червня 2024 • 10:03

Кіл-сть переглядів: 184

Цими вихідними на Житомирщині перебувала делегація з Естонії. Так, в межах візиту до Житомирщини наші естонські партнери спільно з начальником Житомирської ОВА Віталієм Бунечком заклали «наріжний камінь» та пам’ятну капсулу на місці будівництва нових будинків сімейного типу для великих родин, які покинули свій дім через агресію росії.

 

Естонія вирішила масштабувати проєкт Фундації Олени Зеленської «Адреса дитинства» на Житомирщині.

 

Завдяки плідній співпраці  Естонського уряду, Житомирської обласної військової адміністрації та громади міста Житомир ще три великі сім’ї невдовзі отримають нові сучасні будинки. Цей проєкт дозволить створити для них гарні та безпечні умови, нові оселі відповідатимуть реаліям сьогодення та матимуть власні укриття.

«Сьогодні під час урочистого початку будівництва міністр закордонних справ Республіки Естонія Маргус Цахкна та виконавчий директора Естонського центру з міжнародного розвитку Клен Яратс пообіцяли дітям та батькам двох дитячих будинків сімейного типу, що евакуювалися на Житомирщину з Херсонської області, що це Різдво вони зможуть зустріти в нових оселях. Як свідчить досвід реалізації наших спільних проєктів з естонськими партнерами – вони дотримуються свого слова», — зазначив Віталій Бунечко.

На місці майбутніх осель діти, батьки та почесні гості заклали капсулу пам’яті з побажаннями та дитячими малюнками.

«Впевнений, що незабаром в нових будинках буде лунати дитячий сміх та сяяти посмішки. Малеча повернеться до звичного життя та зможе позбутися травматичних спогадів цієї війни. А капсулу відкриють наші нащадки, які будуть жити у вільній та квітучій Україні та зможуть відчути цю історію особисто», — підкреслив очільник області.

Версія для друку