Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Віктор Градівський: Розширене засідання Коаліції «Житомирщина – 1325»

04 Червня 2024 • 17:06

Кіл-сть переглядів: 396

Сьогодні, 04 червня, під головуванням заступника начальника Житомирської ОВА Віктора Градівського та за участі Урядової уповноваженої з питань гендерної політики Секретаріату КМУ Катерини Левченко відбулося розширене засідання Коаліції «Житомирщина – 1325».

 

До засідання долучилися члени Конгресу, керівники профільних структурних підрозділів ОВА, керівництво РВА, представники ГУ ДСНС та Нацполіції у Житомирській області, профільних служб області та громадських організацій.

 

“Ми раді вітати вас на Житомирщині! Ваш візит –  є свідченням неослабної уваги об’єднання зусиль в просуванні ідей гендерної рівності, розвитку громадянського суспільства, налагоджування ключових ініціатив”, — підкреслив Віктор Градівський.

 

Під час  розширеного засідання представники Коаліції поінформували присутніх про:

 

діяльність коаліції «Житомирщина-1325» у реалізації Національного плану дій з виконання резолюції Ради Безпеки ООН 1325 «Жінки, мир, безпека» на період до 2025 року в Житомирській області;

 

реалізацію безпекових проєктів на Житомирщині на виконання Національного плану дій з виконання резолюції Ради Безпеки ООН 1325 «Жінки, мир, безпека» на період до 2025 року;

 

гендерно орієнтоване врядування на місцевому рівні на прикладі Житомирської міської громади.

 

Учасники засідання також обговорили питання щодо якісного надання соціальних послуг спеціалізованими службами підтримки осіб, які постраждали від домашнього насильства.

 

Станом на 01 червня в Житомирській області створено та функціонує 51 мобільна бригада соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства та насильства за ознакою статі.

 

Зокрема у 2023 році здійснено 442 виїзди, охоплено 1018 осіб, з яких 560 жінок, 186 дітей, 272 чоловіки.  Надано 402 послуги (консультування, соціальний супровід, інформування, психологічна підтримка, послуги юриста).

 

А вже у поточному році здійснено 740 виїздів, охоплено 1410 осіб, з яких 635 жінок, 294 дитини, 481 чоловік.  Надано 1528 послуг (консультування, соціальна профілактика, екстрене-кризове втручання та консультування; психологічна допомога).

 

Також у 2023 році за підтримки Представництва Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні відкрито Відділення захисту та соціально-психологічної підтримки у процесі правосуддя дітей, які постраждали або стали свідками насильства (модель Барнахус).

 

Версія для друку