Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

#безбар’єрність: Представники Житомирської ОВА взяли участь у регіональній зустрічі «Безбар’єрність як суспільна норма»

05 Червня 2024 • 11:04

Кіл-сть переглядів: 364

04 червня у місті Києві відбулася Регіональна зустріч представників департаментів культури та інформаційної політики ОДА/ОВА на тему «Безбар’єрність як суспільна норма».

 

До події доєдналися Міністерства культури та інформаційної політики України, Офісу Президента України, UNICEF Україна, а також – експерти з міжнародних, всеукраїнських громадських організацій та бізнес-спільнот.

 

Житомирську обласну військову адміністрацію на заході представляли працівники управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю.

 

Основною метою зустрічі була презентація дослідження суспільної думки щодо політики безбар’єрності та представлення комунікаційної стратегії для підтримки реалізації Національної стратегії зі створення безбар’єрного простору в Україні до 2030 року.

 

Учасники обговорили пріоритетність безбар’єрності в контексті сучасних викликів, застосовуючи нові методики та інструменти. Вони мали можливість на практиці оцінити доступність простору згідно з вимогами «Гайду безбар’єрних подій», а також спільно з експертами громадських організацій написали новини відповідно до комунікаційної стратегії та склали план безбар’єрного заходу для органів місцевого самоврядування.

 

Тетяна Ломакіна, Радниця-Уповноважена Президента України з питань безбар’єрності, у своєму виступі зазначила:

«Наша мета – це розбудова безбар’єрного суспільства, в якому для кожного і кожної відкриті можливості для роботи, освіти, пересування та спілкування. Роль культурних діячів полягає у демонстрації переваг соціальної згуртованості та цінності кожної людини через створені продукти, проєкт і простори, залучаючи людей з інвалідністю, старшого віку, батьків з маленькими дітьми».

Ростислав Карандєєв, в.о. Міністра культури та інформаційної політики України, підкреслив:

«Безбар’єрність – це суспільна норма. Сьогодні стандарти безбар’єрних культурних та інформаційних послуг формують вимоги до нашої роботи. Ми повинні дослухатися до потреб різних людей та реалізовувати системні рішення у кожному регіоні країни. Доступність та інклюзивність повинні відображатися у нашій роботі: у комунікаціях, публічних заходах, проєктах та інформаційних продуктах».

Довідково. Ініціатива «Без бар’єрів», започаткована Першою Леді України Оленою Зеленською, спрямована на формування фізичної, інформаційної, цифрової, соціальної, громадянської, економічної та освітньої безбар’єрності для всіх. У 2021 році Уряд схвалив Національну стратегію зі створення безбар’єрного простору до 2030 року, яка активно впроваджується в життя завдяки спільним зусиллям урядових і неурядових організацій.

 

 

Версія для друку