Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Віталій Бунечко провів зустріч з урядовою уповноваженою з питань гендерної політики Секретаріату Кабінету Міністрів України Катериною Левченко

05 Червня 2024 • 11:50

Кіл-сть переглядів: 170

04 червня відбулася зустріч начальника Житомирської обласної військової адміністрації Віталія Бунечка з урядовою уповноваженою з питань гендерної політики Секретаріату Кабінету Міністрів України Катериною Левченко та її командою фахівців.

 

Після зустрічі Катерина Левченко провела засідання з реалізації Національного плану дій на виконання резолюції Ради Безпеки ООН 1325 «Жінки, мир, безпека», яка закликає держави-члени забезпечувати більш активну участь жінок на всіх рівнях прийняття рішень в національних, регіональних і міжнародних інститутах, у механізмах запобігання, управління та вирішення конфліктів.

 

Україна багато в чому може слугувати прикладом такого підходу, навіть в умовах воєнного часу.  В Кабінеті міністрів України 3 з 4 посад віцепрем’єрів займають саме жінки. Перша леді України опікується такими важливими системними реформами, як впровадження стандартів безбар’єрності, піклуванням про ментальне здоров’я української нації, зміною системи харчування в закладах освіти, як складовою здорового способу життя молодих поколінь українців.

 

Житомирська обласна військова адміністрація в цьому напрямку також не є виключенням. Понад 70% працівників адміністрації зараз складають саме жінки, які відповідають за широкий перелік питань, таких як  відбудова зруйнованої рашистами інфраструктури на території області, розвиток системи охорони здоров’я, зокрема й реабілітації жертв війни, освіта, соціальний захист, економіка, житлово-комунальне господарство, інформаційна політика та багато іншого. В адміністрації головне та визначальне значення має лише рівень професійної підготовки.

«Розповів пані Катерині про впровадження в навчальних закладах Житомирщини нових професій. Сьогодні багато чоловіків захищають країну зі зброєю в руках, а жінки натомість опановують нові професії та продовжують тримати надійний тил», — зазначив Віталій Бунечко.

Продовжуємо працювати, наближати нашу Перемогу, адже це наша спільна справа і внесок кожного однаково важливий.

 

Версія для друку