Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

#ЗнаЇмо: Корисний календар. Червень

05 Червня 2024 • 15:23

Кіл-сть переглядів: 206

Корисний календар — ваш незамінний помічник у плануванні здорового харчування відповідно до сезону. Червень приносить розмаїття свіжих овочів, фруктів і ягід, які варто включити у свій раціон.

 

Продукти місяця:

  • Зелений горошок
  • Редиска
  • Полуниця
  • Вишня і черешня
  • Малина

 

Зелений горошок З появою свіжого гороху на прилавках, літо офіційно розпочалося. Цей бобовий продукт містить багато корисних речовин, включаючи вітаміни А, К, С, тіамін, фолієву кислоту, марганець, залізо і фосфор. Свіжий горошок — чудовий інгредієнт для салатів та гарнірів.

 

Редиска. Цей яскравий овоч додає салатам та закускам гостроти. Редиска багата на вітамін С, калій, фолієву кислоту, рибофлавін, ніацин, вітаміни B6 і К, кальцій, магній, цинк, фосфор, мідь і марганець. Її можна не тільки додавати в салати, а й ферментувати для нового смаку.

 

Полуниця. Соковита полуниця відкриває ягідний сезон. Вона сповнена вітамінами, зокрема вітаміном С, антиоксидантами, клітковиною, калієм, кальцієм і магнієм. Полуниця допомагає підтримувати імунітет, здоров’я серця та когнітивні функції.

 

Вишня і черешня. Ці соковиті ягоди багаті на клітковину, вітаміни та мінерали. Вишня містить менше цукру, але більше поліфенолів, які захищають клітини організму. Обидві ягоди сприяють відновленню після фізичних навантажень і зменшують запалення.

 

Малина — ще одна смачна та корисна ягода. Вона містить багато клітковини, вітамінів С і К, магній, мідь, залізо, калій і фосфор. Малина допомагає підтримувати рівень глюкози у крові та знижувати чутливість до інсуліну.

 

Червень тішить нас великим вибором сезонних овочів, фруктів і ягід. Проте не забувайте про продукти тривалого зберігання, такі як картопля і качанні капусти, які складуть чудову компанію свіжим продуктам.

 

Завдяки продуктам червня ви зможете не лише урізноманітнити свій раціон, але й забезпечити організм необхідними поживними речовинами. Насолоджуйтеся свіжими овочами та ягодами, експериментуйте з новими рецептами та дбайте про своє здоров’я разом із корисним календарем!

 

 

Версія для друку