Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Мінсоцполітики: Кому з отримувачів житлових субсидій та пільг потрібно до 1 липня звернутись за продовженням виплат

06 Червня 2024 • 10:16

Кіл-сть переглядів: 185

Програма житлових субсидій в Україні діє вже майже 30 років, надаючи адресну підтримку тим, хто її потребує. Навіть під час війни програма продовжує працювати, зокрема, збільшуючи пільги та субсидії на електроенергію для жителів Харкова та Харківської області через необхідність користуватися альтернативними джерелами енергії.

Більшість українців, які отримували субсидії під час опалювального сезону, не потребують додаткових дій – Пенсійний фонд самостійно перерахує розмір субсидії на неопалювальний період.

 

Однак, якщо ви одночасно відповідаєте всім нижченаведеним критеріям, необхідно звернутися до Пенсійного фонду України до 01 липня 2024 року:

 

Отримували субсидії або пільги на початок повномасштабної війни (січень 2022 року).

 

Продовжуєте отримувати виплати з січня 2022 року і до сьогодні.

 

Проживали на тимчасово окупованій території або в зоні активних бойових дій на початок повномасштабної війни.

 

Не зверталися до органів соціального захисту чи Пенсійного фонду з заявою та декларацією щодо актуалізації відомостей про себе чи членів сім’ї з метою перепризначення субсидії або пільги з початку війни.

 

Заяву та необхідні документи можна подати наступними способами:

 

 

Якщо ви не звернетеся до Пенсійного фонду із заявою та декларацією, з липня виплати будуть зупинені. Поновлення виплат відбудеться з місяця звернення та прийняття позитивного рішення про призначення субсидії чи пільги.

 

Міністерство соціальної політики України наголошує на важливості вчасного звернення для забезпечення безперервності виплат.

Версія для друку