Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Звертаємо увагу! Для жителів Житомирщини працює “гаряча лінія” з попередження домашнього насильства, торгівлі людьми та ґендерної дискримінації

07 Червня 2024 • 12:54

Кіл-сть переглядів: 231

В Україні функціонують кілька національних “гарячих ліній”, які забезпечують підтримку та допомогу у питаннях попередження домашнього насильства, торгівлі людьми та ґендерної дискримінації. За номерами 0-800-500-335 або 116-123 (короткий номер з мобільного) можна отримати консультації та необхідну допомогу. Окрім цього, спеціальна гаряча лінія для дітей та молоді працює за номером 0-800-500-225 або 116-111 (з мобільного), надаючи підтримку підростаючому поколінню у складних життєвих ситуаціях.

 

Для жителів Житомирської області при Департаменті соціального захисту населення Житомирської обласної військової адміністрації працює окрема “гаряча лінія” з попередження домашнього насильства за номером (0412) 47-01-52. Це дає змогу жителям регіону отримати оперативну та кваліфіковану допомогу безпосередньо у своєму місці проживання.

 

На державному рівні питання домашнього насильства регулюється Законами України «Про запобігання та протидію домашньому насильству» та «Про забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків». Ці закони створюють правову основу для захисту громадян від насильства та забезпечення рівних прав і можливостей для всіх, незалежно від статі.

 

Такий підхід демонструє важливість комплексного підходу до вирішення проблеми домашнього насильства та ґендерної дискримінації, що включає як національні, так і регіональні ініціативи, спрямовані на забезпечення безпеки та прав громадян.

 

 

 

Версія для друку