Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

У Брусилові Житомирської області відкрито унікальний простір «Час на себе»!

11 Червня 2024 • 12:08

Кіл-сть переглядів: 211

У Брусилові відбулося відкриття унікального простору «Час на себе», покликаного допомогти мешканцям громади дбати про своє фізичне та психічне здоров’я. Ця ініціатива реалізована в межах проєкту USAID «Розбудова стійкої системи громадського здоров’я».

 

Інтерактивний простір «Час на себе» складається з трьох зон, що допоможуть мешканцям громади відновити емоційний стан, підтримати фізичну активність та регулярно турбуватися про здоров’я.

 

У зоні фізичної активності можна скористатися вуличними тренажерами та виконати вправи для кращого самопочуття.

 

Інтерактивна зона з годинником містить інформацію про корисні щоденні звички, які не потребують багато часу, але точно допоможуть бути здоровими, Зокрема, це виходити на щоденну прогулянку, лягати спати до 23:00, зустрічатися з друзями, збалансовано харчуватися, регулярно відвідувати сімейного лікаря, пити воду тощо.

 

У зоні психічного здоров’я можна посидіти на спеціальній лавці та виконати вправи, які допоможуть заспокоїтися, розслабитися і зрозуміти свої емоції. Для цього необхідно зісканувати QR-код та прослухати відповідний аудіогайд.

 

Даний проєкт викликав зацікавленість у жителів громади, які прийшли на відкриття простору та приймали активну участь в івентах заходу.

 

Тепер ще в одній громаді Житомирщини є корисний простір підтримки ментального здоров’я, про яке кожен з нас має турбуватися щодня.

 

Версія для друку