Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Віталій Бунечко провів нараду щодо вступної кампанії в умовах воєнного стану

18 Червня 2024 • 15:30

Кіл-сть переглядів: 354

Сьогодні, 18 червня, начальник Житомирської обласної військової адміністрації Віталій Бунечко провів нараду з ректорами житомирських вишів, представниками Служби безпеки України та Національної поліції. Основна тема зустрічі — організація вступної кампанії в умовах воєнного часу.

 

Особливу увагу було приділено необхідності дотримання всіх встановлених законом вимог щодо прийому кандидатів на магістратуру та аспірантуру. Це важливо для запобігання використанню вищих навчальних закладів як засобу ухиляння від військової служби.

 

Віталій Бунечко наголосив на важливості суворого дотримання законодавчих норм в умовах воєнного стану та подякував керівникам університетів за їхню відповідальну позицію. Він також підкреслив, що є необхідність протидії корупційним проявам, зокрема під час вступної кампанії.

 

Попри підвищену зацікавленість громадян у вступі на магістратуру та аспірантуру цього року, умови вступу, зокрема екзаменаційні вимоги на державному рівні, були суттєво підвищені. За прогнозами ректорів, вступна кампанія на Житомирщині навряд чи закінчиться значним збільшенням кількості аспірантів.

 

Нарада стала важливим кроком для забезпечення прозорості та законності вступної кампанії в умовах воєнного часу, а також для підтримки високих стандартів освіти в регіоні.

 

 

 

Версія для друку