Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

У Варшаві відбувся дводенний форум ReBuild Ukraine: Health & Rehabilitation

27 Червня 2024 • 16:40

Кіл-сть переглядів: 274

У Варшаві протягом двох днів відбувся форум ReBuild Ukraine: Health & Rehabilitation, який зібрав провідних експертів, новітні рішення і міжнародний досвід для сприяння відновлення та реформування системи охорони здоров’я та реабілітації в Україні.

 

Житомирщину на форумі представили перша заступниця начальника Житомирської ОВА Наталія Остапченко та директорка Агенції регіонального розвитку Житомирської області Маргарита Сіранчук.

 

У перший день форуму в панелі «Марафон проєктів медичного відновлення»   перша заступниця начальника Житомирської ОВА Наталія Остапченко презентувала проєкт сучасного Центру реабілітації та відновлення ветеранів війни, який буде надавати сучасне лікування, реабілітацію, психологічну та психосоціальну підтримку ветеранів і їх родин для покращення ментального здоров’я.

 

Головна мета форуму — привернути увагу міжнародної спільноти до тяжких гуманітарних та соціальних наслідків російської військової агресії в Україні та забезпечити якнайшвидше повернення постраждалих до повноцінного та якісного життя.

 

Другий день форуму був не менш насиченим і продуктивним для делегації Житомирщини. Однією з важливих подій стала презентація провідних міжнародних проєктів та кейсів, які вже реалізовані в Україні. Було презентовано пристрій для відновлення ходи з частковим навантаженням, пристрій для тренування порушень ходи та рівноваги, систему підтримки неврологічної реабілітації, підйомники для пацієнтів.

 

Міжнародна консалтингова компанія Specter Healthcare Intelligence AG (SHI) також представила свої досягнення, зокрема проєкти зі створення мережі онкологічних лікувальних закладів, проєктування та розробку концепту радіологічних відділень і відділень хімієтерапія, оснащених найпередовішим медичним обладнанням світових виробників.

 

Протягом форуму була представлена фотовиставка руйнувань медичної інфраструктури України, яка підкреслила масштаби шкоди, завданої війною.

 

Форум ReBuild Ukraine: Health & Rehabilitation став унікальною платформою для обміну досвідом, встановлення нових контактів та пошуку партнерів для реалізації спільних проєктів. Його учасники висловили сподівання на подальшу співпрацю та успішне впровадження презентованих ініціатив.

 

Версія для друку