Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

У Житомирській ОВА відбулося засідання обласної координаційної ради з питань утвердження української національної та громадянської ідентичності

27 Червня 2024 • 17:04

Кіл-сть переглядів: 413

Сьогодні, 27 червня, під головуванням заступника начальника Житомирської ОВА Юрія Денисовця відбулося засідання обласної координаційної ради з питань утвердження української національної та громадянської ідентичності. Учасники заходу обговорили важливість формування патріотичних цінностей у здобувачів освіти на всіх рівнях навчання.

 

Юрій Денисовець підкреслив необхідність створення осередків викладання навчального предмета «Захист України» в закладах загальної середньої, професійної (професійно-технічної) та фахової передвищої освіти.

«Наша ціль сьогодні — щоб наші діти були свідомими громадянами. Завдяки такому освітньому компоненту, як «Захист України», заклади освіти зможуть формувати у молоді відповідні вміння та навички. Саме тому в закладах загальної середньої, професійної (професійно-технічної) освіти мають створити осередки «Захисту України» з придбанням необхідного обладнання та облаштуванням функціональних зон», – зазначив Юрій Денисовець.

Директорка Департаменту освіти і науки обласної військової адміністрації Наталія Осипович наголосила на важливості підготовки тренерів та педагогів для роботи за оновленою освітньою програмою «Захист України» для учнів 10-11 класів, а також розв’язання кадрових питань.

 

Також під час засідання було розглянуто інформацію про цінність військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») та вирішено створити координаційні ради з питань утвердження української національної та громадянської ідентичності при районних державних адміністраціях, міських, селищних та сільських радах Бердичівського району.

 

Особливу увагу було приділено національно-патріотичному вихованню школярів у дистанційному форматі. Директорка ТОВ «Заклад освіти «Успіх»», Олена Уваєва, представила приклад успішної роботи приватного ліцею у цьому напрямку. За її словами, дистанційні технології в національно-патріотичному вихованні дозволяють забезпечити доступ до освітніх матеріалів та заходів навіть для учнів, які перебувають за межами України.

 

Учасники засідання рекомендували освітнім закладам області розширити використання дистанційних технологій у національно-патріотичному вихованні школярів, забезпечуючи доступ до відповідних освітніх матеріалів та заходів для всіх учнів.

 

Версія для друку