Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

У Житомирі відзначили День Конституції України та вшанували пам’ять полеглих Героїв

28 Червня 2024 • 15:48

Кіл-сть переглядів: 523

Конституція — основний закон України, покликаний захищати права і свободи кожного громадянина, він визначає демократичний курс розвитку України та є основою розвитку цінностей та верховенства права.

 

Цей документ став уособленням головних цінностей Незалежної України та увібрав в себе багатовіковий досвід державності. Ще за часів козацтва Україна мала свою Конституцію, одну з найстаріших в Європі. Цей документ став символом прагнення українців до свободи, справедливості та незалежності.

 

Сьогодні, 28 червня, начальник Житомирської обласної військової адміністрації Віталій Бунечко, його заступники Віктор Градівський, Олександр Федько, Костянтин Лопушанський, заступник голови Житомирської обласної ради Володимир Ширма, керівник апарату ОВА Олег Шарварко та представники міської влади вшанували пам’ять тих, хто доклав величезних зусиль, щоб ми мали можливість дотримуватися нашої Конституції й тих, хто загинув у бою, відстоюючи ідеали свободи та справедливості.

«На захист цінностей, прописаних в Конституції та права на існування нашої Незалежної Держави стали найкращі сини та доньки України. Ми завжди пам’ятатимемо їх героїзм та незламність! Цього не може сприйняти підступний ворог, який веде проти нас війну на знищення багато століть. росія завжди прагнула поневолювати своїх громадян та народи, до яких вдавалось дотягнутися їх кривавому режиму в тому чи іншому столітті. І саме українці були та залишаються одними з тих, хто ніс у собі нездоланне прагнення до волі, до того, щоб жити з власною думкою на власній землі», — зазначив Віталій Бунечко.

Конституція покликана не лише захищати наші права. Вона ще й накладає на громадян України обов’язки — оберігати та розвивати нашу Державу, особливо в такі складні часи як зараз.

 

Версія для друку