Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Наталія Остапченко відвідала КНП «Бердичівська міська лікарня» та КНП «Обласна клінічна лікарня ім. О.Ф. Гербачевського»

01 Липня 2024 • 16:03

Кіл-сть переглядів: 323

Сьогодні, 01 липня, перша заступниця начальника Житомирської обласної військової адміністрації Наталія Остапченко відвідала з робочим візитом КНП «Бердичівська міська лікарня» та КНП «Обласна клінічна лікарня ім. О.Ф. Гербачевського».

 

Метою її візиту була перевірка готовності до відкриття стаціонарного реабілітаційного відділення у Бердичівській міській лікарні та оцінка умов реабілітації в обласній клінічній лікарні.

 

На базі КНП «Бердичівська міська лікарня» відкрито нове реабілітаційне відділення, яке розраховано на 20 ліжок для цілодобового перебування.

«Відкриття ще одного реабілітаційного відділення – це важливий крок для нашої області, оскільки ми маємо один з найбільших коефіцієнтів військових, які потребують реабілітації. Це відділення забезпечить якісне лікування пацієнтів у стаціонарних та амбулаторних умовах відповідно до стандартів діагностики і лікування», – зазначила Наталія Остапченко.

У новому відділенні пацієнти отримуватимуть фізичну терапію, ерготерапію, фізіотерапію та психологічну допомогу в післягострий і довготривалий реабілітаційний період. Реабілітація буде проводитись за реабілітаційними пакетами медичних послуг відповідно до програми державних гарантій медичного обслуговування населення.

 

У травні Бердичівська міська рада виділила кошти для ремонту та придбання устаткування для реабілітаційного відділення. Наразі усі ремонтні роботи завершені, а необхідне обладнання й інвентар придбано. Заклад подав заявку до МОЗ України про внесення змін до ліцензії на провадження господарської діяльності з медичної практики в частині надання реабілітаційних послуг. Також подано пропозицію щодо укладання договору на медичне обслуговування за програмою медичних гарантій за пакетами «Реабілітаційна допомога дорослим і дітям у стаціонарних умовах» та «Реабілітаційна допомога дорослим і дітям у амбулаторних умовах».

 

У  Обласній клінічні лікарні ім. О.Ф. Гербачевського, яка має реабілітаційне відділення розраховане на 30 ліжок цілодобового перебування, Наталія Остапченко ознайомилася з сучасними методами реабілітаційного лікування.

«Під час бойових дій військові  отримують поранення різного ступеня важкості. Звичайно, їм у профільних медичних закладах  надають першу допомогу, але дуже важливе значення має також і наступна реабілітація військовослужбовців для повного відновлення їх функцій й можливості повноцінно працювати й жити в суспільстві. Нові методи реабілітації, які впроваджуються у лікарня ім. О.Ф. Гербачевського, дозволяють ефективніше допомагати нашим героям повернутися до нормального життя»,  – зауважила перша заступниця начальника Житомирської ОВА.

Спеціалісти реабілітаційного відділення надають широкий спектр послуг, включаючи фізичну терапію, фізіотерапію, реабілітацію рухового та сенсорного дефіциту, ерготерапію, роботу на тренувальних стендах та психотерапію. У закладі доступні такі послуги, як кінезіологічне тейпування, юмейхо терапія, кінезотерапія, механотерапія, фізіотерапія, ерготерапія, а також психо-корекція та психологічна допомога.

 

Таким чином, відкриття нового реабілітаційного відділення у Бердичеві та покращення умов реабілітації в обласній клінічній лікарні є важливими кроками для забезпечення якісної медичної допомоги жителям Житомирщини, зокрема військовослужбовцям, які потребують реабілітації.

 

Нагадаємо, що на Житомирщині погоджено 6 надкластерних медзакладів (КНП: «Житомирська обласна дитяча клінічна лікарня»,  «Обласна клінічна лікарня ім. О.Ф. Гербачевсього»,  «Обласний перинатальний центр», «Обласний протитуберкульозний диспансер»,  «Житомирський обласний онкологічний диспансер», «Обласний медичний спеціалізований центр»), 5 кластерних (КП «Лікарня №1», «Лікарня №2 ім. В.П.Павлусенка», КНП «Бердичівська міська лікарня», КНП «Звягельська багатопрофільна лікарня», КНП «Коростенська центральна міська лікарня») та 17 загальних закладів охорони здоров’я у громадах області.

 

 

Версія для друку