Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Слухачі поліцейської академії ознайомилися з системою електронної фіксації «Custody records»

02 Липня 2024 • 16:12

Кіл-сть переглядів: 124

Майбутні поліцейські підрозділи забезпечення ознайомилися з  особливостями функціонування системи eлектронної фіксації дій поліцейських по відношенню до затриманих за вчинення правопорушень осіб.  Практичне заняття відбулося у рамках навчальної програми на базі відділу №1 Житомирського районного управління поліції за участю представниці Департаменту Головної інспекції та дотримання прав людини НПУ Катерини Грабчук.

«В Україні система «Custody Records» успішно функціонує вже у понад сотні районних поліцейських підрозділів і далі активно впроваджується в інших відділах», — розповіла Катерина Грабчук.

Також під час заняття учасники оглянули приміщення, оснащені для роботи із затриманими особами, познайомилися з інспекторами дотримання прав людини та дізналися про особливості їхньої діяльності. Слухачі мали змогу обговорити реальні приклади відеофіксації перебування затриманих у поліцейських підрозділах з працівниками-практиками в актовій залі після перегляду тематичних відеороликів.

 

По завершенню ознайомчого візиту слухачі перевірили засвоєні знання за допомогою тестових завдань. Це дало змогу не лише закріпити отриману інформацію, але й зрозуміти важливість системи «Custody Records» у забезпеченні дотримання прав людини в діяльності поліції.

 

Навчальні заходи такого типу сприяють підвищенню професійного рівня майбутніх поліцейських та допомагають впроваджувати найкращі практики у їхній подальшій роботі.

 

 

 

 

Версія для друку